Руски медии: Умерената сирийска опозиция ще се срещне с Русия

6230
Руски медии: Умерената сирийска опозиция ще се срещне с Русия
Снимка: Gettyimages

Делегация от Свободната сирийска армия (ССА) се е съгласила да се срещне с руски представители в Абу Даби в края на следващата седмица, за да обсъдят кризата в Сирия, предават руски медии, но представители на четири групи в състава на ССА отричат.

Агенция Sputnik цитира координатор на разговорите, като заяви, че делегацията ще се срещне с представители на руското министерство на отбраната и външните работи.

Терористи в Сирия искат от куп от 6 млн. евро за бременна журналистка

Терористичната групировка "Джебхат ан-Нусра" иска откуп от 6 млн. евро за бременна немска журналистка, взета като заложничка, съобщи те...

В края на октомври, ССА отказа да изпрати делегация в Москва, заради дипломатическия застой относно Сирия. 28 бригади на ССА в предградията на Дамаск, Кунайтра, Хама и Хомс, както и от Алепо и Идлиб, са се съгласили да се срещнат с руските представители. Според предварителна информация, точка от разговорите ще бъде създаването на съвместен оперативен център за борба с „Ислямска държава“ и Фронт ал Нусра, както и търсене на политическо решение.

Представители на други групи от ССА отричат съобщенията за възможна среща. Според ССА групи се представят за членове на Свободната сирийска армия. Башар Зуби, виден командир от бунтовническите сили, заяви, че руснаците не дават сигнали да искат „честно решение“ на войната и по тази причина не е имало контакт с тях. Зуби, който е началник на политическия офис на свързаната със ССА „Армия на Ярмук“, добави, че не е чул нищо за среща с Русия и че Москва търси съюзници на терен, за да затвърди позициите си. Фарес ал Баюш, ръководител на друга група в ССА, Фурсан ал Хак, заяви, че делегация от ССА няма да се срещне с руснаците.

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com