Руски спасители пристигнаха в Индонезия

4767
Руски спасители пристигнаха в Индонезия
Самолет Ил-76, в това число хеликоптер Bo 105, се приземи тази сутрин на летището на Джакарта

Първата група спасители от руското министерство на извънредните ситуации пристигна в Индонезия, за да участва в операцията на мястото на катастрофата на самолета Сухой Суперджет-100 (SSJ-100) , предаде агенция Новости.

Самолет Ил-76 със спасители и оборудване, в това число хеликоптер Bo 105, се приземи тази сутрин на летището на Джакарта, предаде БГНЕС. Руската група е от 42 души: членове на отряда Центроспас, трима психолози, трима медицински експерти и двама представители на Следствения комитет на РФ. В Индонезия също така пристигна група специалисти по оценка на последиците от произшествието. Пак с Ил-76 днес се очаква да пристигне и втора група от 25 руски спасители.

Изчезналият руски самолет се е разбил

Индонезийската телевизия показа снимки от мястото на катастрофата на самолета Sukhoi SuperJet-100 в района на планината Салак. Машин...

Всички те ще участват в търсенето на черните кутии на разбилия се SSJ-100. Хеликоптерът ще се използва за облитане на района, за да се оценят мащабите на предизвиканите щети и нуждите на пострадалото население от хуманитарна помощ.

Самолетът Сухой Суперджет-100 изчезна от радарите на 9 май при демонстрационен полет в Джакарта. На борба му се намираха 45 души, в това число осем руснаци. Останките на машината бяха открити на 10 май на склона на планината Салак. От мястото на катастрофата вече са изнесени тленните останки на 12 загинали, които са транспортирани във военна болница.

Издирвателната операция продължава и днес. Група бойци от спецчастите на Индонезия вече се спуснаха по въжета от хеликоптер на мястото на падането на самолета.

РЕдактор: Георги Иванов

Руски самолет изчезна в района на планината Салак

Самолетът Сухой Суперджет-100 е изчезнал от екрана на радарите в района на планината Салак на 59 км от летището на индонезийската сто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия