Руски военни части се разполагат в сирийския град Хама

10558
Руски военни части се разполагат в сирийския град Хама
Снимка: Gettyimages

Руски военен персонал, придружен от конвой с оборудване е пристигнал в сирийския град Хама като поредна стъпка на Москва към разрастване на военните обекти в Сирия, охранявани от Русия. За това съобщиха ливански медии.

Конвоят е пристигнал от крайбрежния сирийски град Латакия, където от няколко месеца пристигат руски военни. Според САЩ това са ходове на Москва за създаване на оперативна база.

Хиляди бягат от насилие срещу местни общности във Филипините

Правозащитни организации обвиниха филипинската армия в тормоз и убийства на членове на местни общности, хванати в капана на продължаващ...

По данни на сирийски издания, близки до режима, конвоят е транспортирал храна и помощи, докато местни активисти твърдят, че са забелязани руски военни офицери и военно оборудване в близост до Хама. Според информацията, конвоят е придружен от сирийският министър на отбраната Фахд Джасем ал Фрейдж до хотел Ал Науайр.

„Районът около хотела е обграден от сили за сигурност“, съобщават за ливанското издание NOW местни активисти. Пътищата, водещи до централната част на град Хама са били затворени, допълва изданието, като малко по-късно в отделни райони на града движението е било възстановено.

През последните седмици Русия струпва военни части в Сирия на фона на съобщенията, че Москва се опитва да създаде военновъздушна база в провинция Латакия, откъдето сирийският режим нанася въздушни удари.

Миналата сряда АФП съобщи, че руските военни дейности са съсредоточени около международното летище „Басел ал Асад“ в Латакия, където са пристигнали руски самолети и хеликоптери.

12 загинаха след атака на ПКК над полицейски минибус в Турция

Най-малко 12 турски полицаи бяха убити при бомбено нападение в Източна Турция, съобщава Анадолската новинарска агенция. Зад атаката най...

Държавният секретар на САЩ Джон Кери изрази загрижеността си пред руския си колега Сергей Лавров, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че „руското струпване на сила няма да допринесе за разрешаването на конфликта“.

Снимка: архив

автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com