X
 
 

Турция депортира във Франция 11 джихадистки бойци

628 0
Турция депортира във Франция 11 джихадистки бойци
Турските власти депортираха във Франция 11 нейни граждани, в рамките на кампанията по репатриране на терористи от групировката "Ислямска държава"“, съобщи турското Министерство на вътрешните работи.

По тази система във Франция са били репатрирани около 250 френски граждани от 2014 г.

Знае ли Европа какво да прави с джихадистите - граждани на държави от ЕС?

Турция възнамерява да депортира всички арестувани европейци - бойци и привърженици на Ислямска държава. Страните на ЕС обаче не искат д...

В началото на ноември Турция започна да репатрира задържаните бойци на "Ислямска държава" (ИД), които се намират в затвори или миграционни центрове в Турция.

През последните седмици турските власти задържаха също няколко десетки бойци на джихадистката групировка. Тези действия се активизираха след съобщението за ликвидиране на главатаря на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Едностранната военна операция на Турция срещу кюрдите в Северна Сирия разгневи САЩ и европейските съюзници на Турция, които се опасяват от завръщане на ИД в региона. Европейските страни се тревожат и от завръщането на радикални ислямисти в Европа.

Франция има между 400 и 500 свои граждани в контролираната от кюрдите Северна Сирия, включително около 60 бойци.

Тръмп заплаши да върне в Европа джихадистите от Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще освободи бойци от "Ислямска държава", които произхождат от европейски държави, ако те не...

Тя отказва да си върне обратно от Сирия пълнолетни членове на ИД и иска да сключи споразумение с Ирак те да бъдат съдени там.

Като част от споразумение от 2014 г. с Турция обаче арестувани от турските власти френски граждани биват депортирани във Франция в координация с френските власти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...