X
 
 

Турция инсталира термокамери на летищата срещу новия коронавирус

865 0
Турция инсталира термокамери на летищата срещу новия коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция е подготвила термокамери и други предпазни мерки срещу разпространението на новия грипоподобен коронавирус, но в момента няма случаи или рискови пациенти, съобщи Министесрството на здравеопазването .

Броят на смъртни случаи вследствие на вируса, който произхожда от Китай, се увеличи до 9 с 440 потвърдени случая. Китайските здравни служители заявиха, че властите се стремят да контролират огнището, а данните показват, че той се разпространява „респираторно“.

И област Монтана е в грипна епидемия

Общо 7 общини са в грипна епидемия вече. От днес под карантина е и област Монтана. Пред обявяване на епидемия е и област Пловдив, съобщ...

Новото летище в Истанбул е основен международен център, обслужил над 50 милиона пътници през миналата година, а турските авиокомпании извършват ежедневни полети до дестинации в Китай, включително Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

„Имаме подготовка, включително да отведем рисков пациент от Китай в карантинната ни стая и да го закараме в болницата чрез специално определена линейка“, заяви министерството пред Анадолската агенция.

„Световната здравна организация (СЗО) не препоръча термокамери за Турция, но ние така или иначе взехме всички предпазни мерки, включително термокамери“, се допълва в изявлението.

Вирусът, произхождащ от централния китайски град Ухан, вече се е разпространил в основни градове на Китай, както и в САЩ, Тайланд, Южна Корея, Япония и Тайван.

Толкова ли е страшен новият коронавирус?

"Тази година има закъснение, обикновено грипът започва около Коледа, когато се връщат у дома роднините – заради въздушния транспо...

Actualno.com

Етикети: