В Израел почват работа върху ваксина срещу коронавирус, която се приема през устата

2331
В Израел почват работа върху ваксина срещу коронавирус, която се приема през устата
Снимка: Getty Images/Guliver

Израелско-американска фармацевтична компания се готви да стартира фаза I на клинично изпитване на медикамент, който може да се превърне в първата перорална ваксина срещу COVID-19 в света. Oramed Pharmaceuticals Inc. - фармацевтична компания, работеща с технологии, разработени от Университетския медицински център Hadassah - обяви, че съвместно предприятието с Premas Biotech започва разработването на нова перорална ваксина срещу коронавируса. Заедно те създадоха компанията Oravax Medical Inc. Ваксината се основава на технологичните разработки на Oramed и технологията на Premas, пише БГНЕС.

Технологията на Oramed може да се използва за перорално приложение на редица протеинови терапии, които иначе биха изисквали инжекция. Oramed е в разгара на III-та фаза на клинично изпитване с Американската администрация по храните и лекарствата на перорална инсулинова капсула за страдащите от диабет тип I и тип II. Според главния изпълнителен директор на Oramed Надав Кидрон, компаниите се свързали по-рано тази година и бързо осъзнали, че могат да революционизират пазара.

Германия призоваха ЕС да ускори прегледа на руската ваксина

Германски регионални лидери призоваха ЕС да ускори прегледа на руската ваксина „Спутник V” и да гарантира, че след като бъд...

Пероралната ваксина срещу COVID-19 би премахнала няколко бариери пред бързото ваксиниране, като потенциално ще позволи на хората да приемат препарата сами вкъщи“, каза Кидрон. Той посочи, че това би било от голяма полза за човечеството, особено ако трябва хората да се ваксинират срещу COVID-19 ежегодно. Компанията завърши пилотно проучване върху животни и установи, че ваксината насърчава развитието на антитела срещу имуноглобулин G (IgG) и имуноглобулин А (IgA). IgA е необходим за по-дългосрочен имунитет.

Разработваният от Oravax медикамент е насочен към три структурни протеина на новия коронавирус, за разлика от единичния протеин, използван за създаване на ваксините на Moderna и Pfizer. Като такава, „тази ваксина трябва да бъде много по-устойчива на вариантите на COVID-19“, твърди Кидрон. Според него, тази ваксина ще е по-безопасна и ефикасна”, тъй като пероралните лекарства обикновено имат по-малко странични ефекти.

В допълнение, ваксината може да бъде доставян в обикновен хладилник и дори да се съхранява при стайна температура, "което улеснява логистиката за доставянето и навсякъде по света. Не на последно място пероралната ваксина няма да изисква ангажирането на медици”, поясни ученият.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Срути се оживена магистрала в Китай, има жертви (ВИДЕО)

Военни учения в Централна Азия: Предупреждение срещу Русия и Иран

Ще има ли примирие: Израел ще изчака до утре отговора на „Хамас“

Висшият съд на ООН реши, че Германия може да продължи да въоръжава Израел

Заради крайна бедност: Много родители в Ливан пращат децата си в приют

Опасни горещини в Индия: Високите температури взеха жертви

Бреговата охрана на Китай стреля с водни оръдия срещу филипински кораби

Вулканът Руанг изригна отново, обявена е най-висока степен на тревога (СНИМКИ)

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия