За 24 часа 9 нарушения на примирието в Сирия

3222
За 24 часа 9 нарушения на примирието в Сирия
Снимка: Gettyimages

Режимът на прекратяване на бойните действия на територията на Сирия като цяло се спазва; за изминалото денонощие да установени девет нарушения. Това заяви началникът на руския Център по примирието на враждуващите в Сирия страни генерал-лейтенант Сергей Кураленко.

Сред нарушенията са обстрел на селището Кбана в провинция Латакия и нарушаване на границата на Сирия откъм Турция от бойна група от около 100 човека и завземането от тази групировка във взаимодействие с други бандитски формирования на северната част на град Ал Абияд, се посочва в съобщението, цитирано от ТАСС

Ефективно примирие в Сирия

Огънят престана и тишина настъпи в предградията на сирийската столица Дамаск и втория по големина град в страната Алепо. Това съобщиха ...

Действията на формированията се поддържат от артилерийски огън от турска територия. Към сутринта на 28 февруари отряди на кюрдските сили изтласкаха бойците от града, пише още БГНЕС.

Руският център се обърна към намиращия се в Аман американски център по примирието за изясняване на стрелбата по територията на Сирия откъм страната на Турция, която е участник във възглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция, добави генерал Кураленко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com