Изобличиха 6 лъжи на Ципрас от вчера

11758
Изобличиха 6 лъжи на Ципрас от вчера
Снимка: Getty Images/Guliver

Излизащият в Гърция и Кипър вестник "Български новини" прави анализ на вчерашната реч на министър-председателя Алексис Ципрас и изважда шест неверни твърдения, които той се опита да пробута на обикновените гърци за чиста истина:

1. Затвориха ни банките. Банките затварят с нормативен акт, подписан от министър-председателя, когато самата Европейска Централна Банка/ЕЦБ/ не е надвишила спешната помощ за осигуряване на ликвидност (ELA).

Гръцка партия изключи депутат - подкрепял "Да" на референдума

Депутат от дясната партия „Независими гърци“, която е партньор в управляващата коалиция в Гърция, е бил изключен от парламе...

2. Кредиторите не ни дадоха време. За пет месеца той и неговите министри губиха и време, и пари. През цялото време ЕЦБ подхранва гръцките банки с около 90 милиарда евро. Времето, пропиляно от правителството, струва скъпо на страната с връщане към рецесия и растящата безработица.

3. Гарантираме депозитите. Не може да има гарантиране на депозитите по простата причина, че няма пари за тази гаранция. Вложителите ще загубят своите депозити без спасителна сделка, без да може днес да се каже със сигурност, че ако споразумението се подпише, всичко ще се върне към предишното си състояние. Дори е вероятно да се наложи подстригване на депозитите.

4. Гарантирам заплати и пенсии. Нито заплати или пенсии не са гарантирани, при условие че централният трезор на страната е празен, а търговските банки - затворени. Нито данъци, нито такси влизат в бюджета. Отделно от това, спасителните фондове са блокирани. Гарантирането на тези пари не зависи от волята на Ципрас.

5. Преговаряме за по-добра сделка. Преговорите, осъществени досега от Ципрас, докараха дотам, че правителството да предложи само мерки, осем пъти по-големи от тези, включени в имейлите на Хардувелис от предишното правителство.

Гърция е заплашена от недостиг на стоки и от тероризъм

Неуспехът за постигане на споразумение между Гърция и кредиторите й може да доведе до бързо влошаване на икономиката, геополитически ра...

6. Референдумът е демокрация. Този референдум е нарушаване на демокрацията, тъй като той е на базата на неофициално предложение, което вече не съществува, в рамките на пет работни дни и манипулиране на тълпата впоследствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com