Ключовото интервю на Зоран Заев било послание - "не мразим българският народ"

3523
Ключовото интервю на Зоран Заев било послание - "не мразим българският народ"
Снимка: СДСМ

„В това интервю изпратих съобщение, което всички чуха, че не питаем омраза към българския народ, искаме да бъдем приятели с българския народ, нямаме проблем да говорим за миналото, тъй като трябва да говорим през призмата на приятелството, а не през призмата на негативната гледна точка”, подчерта премиерът Зоран Заев в предаването „Топ тема“, отговаряйки на журналистически въпрос за интервюто си, дадено на БГНЕС, което предизвика много реакции в обществото.

Припомняме, че в първото си интервю за българска медия - БГНЕС, премиерът на Северна Македония посочи: "Аз като ръководител на правителството поемам ангажимента в името на целия македонски народ прилагането на Договора да бъде за пример. На първо място, защото така ще служа най-добре на своя народ, но, разбира се, и на приятелска България. Лично аз потвърждавам нашата позиция за пълно противопоставяне на говора на омразата, който трябва да бъде прекратен незабавно." Той лично гарантира, че това е и позиция на правителството. Какво още каза премиерът? Заев: Договорът ще бъде закон, ще преследвам омразата, "дълбоката държава" е в опозицията

Коста Филипов: Зоран Заев обърна плочата, това е стил на поведение

"Зоран Заев обърна плочата. След онова интервю, което беше предназначено за българска публика, той се върна към тезите, които се харес...

В интервюто си за "Топ Тема" македонският премиер посочи, че когато става въпрос за планове за действие в областта на образованието, културата, спорта, туризма, здравеопазването и други области, всичко това трябва да направи България и РС Македония по-големи приятели. „Македонци и българи ще се възползват от такова приятелство и такива политики трябва да изградим през този период, ако искаме да сме европейци”, заяви Заев, цитиран от БГНЕС.

„Ако се стремим да изграждаме приятелство - това беше акцентът в интервюто ми, говорейки през призмата на думите за приятелство или европейските думи, защото не можете да представите цяла България като фашистка. Знам, че нашият народ е наясно с това. Смисълът на интервюто ми, целта, която постигнах със самото интервю, е израз на приятелство, без да нараняваме чувствата си по никакъв начин у дома, не говорих за администрацията в страната, говорих за българската администрация, където реакциите се случват съвсем естествено, това е свободата и всички сме се борили за тази свобода", каза Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Историк от Белград обяви Рилския манастир за "пазител на сръбските духовност и история"

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

Вучич: Сърбия изпълни всички задължения по Брюкселското споразумение

Румъния се готви да придобие корейски 155-милиметрови гаубици K9

Взривиха кола в Атина (ВИДЕО)

Гърция ще развива ПВО, което да я защитава от дронове

Главчев обсъди с Курти разширяване на сътрудничеството на България с Косово

Дни преди изборите: Пендаровски се застъпи за конституционните промени в РСМ

Северно Косово: Сърбите имаха шанс за мирна промяна и го бойкотираха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com