Националистите печелят изборите в Босна

16642
Националистите печелят изборите в Босна

Кандидатите на националистите от хърватската, мюсюлманската и сръбската общност в Босна и Херцеговина печелят изборите за тричленния президиум на страната, показват резултатите от гласуването, което подчертава продължаващите етнически различия 20 години след гражданската война в балканската страна, предаде AFP.

След обработени над 90% от вота, Бакир Изетбегович от основната мюсюлманска Партията на демократичното действие и Драган Кович от Хърватски демократичен съюз на Босна и Херцеговина печелят места в общото президентство.

Вотът в Босна и Херцеговина предвещава нова политическа нестабилност

Националистите в Босна и Херцеговина изглежда вървят към победата на изборите за тричленния президиум, застрашавайки с нова политическ...

Сръбското място все още не е определено, тъй като двама кандидати – опозиционният Младен Иванович и кандидатът на управляващия Съюз на независимите социалдемократи Желка Цвиянович са с близки резултати.

В неделя БиХ се проведоха избори и за още няколко институции – вицепрезиденти на Република Сръбска, парламента на БиХ, парламента на Федерацията на Босна и Херцеговина (включваща мюсюлманската и хърватската общности,), парламента на Република Сръбска и парламенти на 10 кантона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com