Руснаци се хвалят със ЗАПИС, че лъгали Заев да си каже откровено доста неща

5758
Руснаци се хвалят със ЗАПИС, че лъгали Заев да си каже откровено доста неща
Снимка: БГНЕС

Руските зевзеци Владимир Кузнецов - Вован и Алексей Столяров - Лексус, успяха да съберат солиден фокус на обществено внимание, след като в интервю за сръбския вестник "Политика" разказаха как успели да заблудят някои емблематични политици от Европа и света.

Според думите на двамата, цитирани от Агенция "Фокус", "шаран номер едно" се оказал македонският премиер Зоран Заев. По техни думи, Вован и Лексус успели на три пъти да говорят с него по телефона, представяйки се в един от случаите за бившия украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Двамата признават, че не са очаквали шегата им да се превърна в такава сензация, като подчертаха, че не са успели да държат в заблуждение толкова дълго нито един друг политик.

В един от разговорите със Заев, "Порошенко" казал на македонския президент, че може да помогне по въпроса с независимостта на Македонската православна църква в преговорите с вселенския патриарх Вартоломей I. Руснаците предложили следното - да подкупи със 100 000 евро патриарха, като минимият Порошенко казал, че дал 150 000 евро за независимостта на Украинската църква. "Но трябва да ви споделя, че това е единственото условие за това, и аз го направих, лично дадох на Вартоломей пари. В моя случай аз платих 150 000 евро, по-евтино е за вас", пошегували се двамата руснаци. "Отлично, няма да има проблем", отговорил Заев.

Общо руснаците са говорили със Заев почти цял час, като в единия случай минимият Порошенко, обаждащ се на македонския премиер, го прави когато истинският Порошенко не е в Украйна. Разговорите се провеждат, според Кузнецов и Столаров, в края на август 2018 година, през януари 2019 година и на 20 април 2019 година.

Не македонците са присвоявали чужда история, а само Груевски, убеден е Заев

Не македонците присвояваха чужда история, а само Груевски (бившият премиер на страната Никола Груевски - бел. ред.) и неговия политичес...

По време на друг от разговорите, представящият се за Порошенко казва на Заев, че Йенс Столтенберг е на линия и го пита дали иска да говори с него и Заев се съгласява. В един момент "Порошенко" казва (преди референдума за името в Македония), че не е важно кой гласува, а кой брои бюлетините, на което отговорът на Заев е смях. "Порошенко" също казва, че Украйна има историческа връзка с Александър Велики, така че Заев би могъл да се обръща към него с Петър Македонски, на което той се смее и казва: "Много добре, много добре! Ок, Петър Македонски".

Освен това, Заев цитира Уес Мичъл, Столтенберг и Ангела Меркел. Той обсъжда и осъжда идеята за размяна на територии между Сърбия и Косово и смята, че Русия се намесва и иска да дестабилизира региона.

И още шегички

Двамата руснаци далеч не се ограничават само със Заев. Те са звъняли на Еманюел Макрон, Реджеп Ердоган, Жан-Клод Юнкер, Хуан Гуайдо, Мило Джуканович, Зоран Заев, Рамуш Харадинай, Борис Джонсън, Федерика Могерини и представители на администрацията на САЩ.

"Макрон е много благ, фин човек. Гуайдо не направи впечатление на независим политик в разговора. Борис Джонсън, въпреки че е комичен и възприеман като ексцентрик, всъщност е много интелигентен и хладнокръвен политик. Харадинай се опитва да направи впечатление на любезен дипломат, но не успява. Премиерът Заев обаче е наистина невероятен човек. Преди него не бяхме успявали да заблудим нито един друг политик за толкова дълго време – почти година, въпреки факта, че имаше срещи с представители на истинските украински власти. Но най-важното заключение е, че всички политици са хора, също като нас. И имат слабости и проблеми точно като нас", обобщават Вован и Лексус.

Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели на Република Северна Македония. Това заяви министър-председателят...

Миналата година, представяйки се за министър-председателя на Армения Никол Пашинян, руснаците поканиха председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на шишчета в Ереван и той се съгласил.

В разговора с Юнкер Вован и Лексус са се оплакали от натиска от страна на САЩ. В отговор европейският политик е заявил, че "ние трябва отново и отново да обясняваме на господин Тръмп как е устроен светът". "Той не разбира какво се случва. Ние трябва да се убедим, че той ще започне да разбира по-добре случващото се в Армения. Добре. Всичко е наред. Желая ви успех!", е казал Юнкер по думите на двамата руснаци.

Шегаджиите са поканили председателя на ЕК в Ереван, където ще му "готвят отлично арменско барбекю, което у нас се нарича "шашлик". Вован и Лексус са предложили на Юнкер да да хапне шашлика на площада в Ереван и да се проведе "един вид митинг".

"Това също не звучи зле! Ще дойда догодина. През тази това вече не е възможно, а през следващата ще намерим подходящи дати и възможности", отвърнал Юнкер, по думите на Вован и Лексус.

Остава обаче може би най-сериозният въпрос - откъде двамата руснаци имат телефонните номера на толкова много известни чужди политици?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com