Скок на цените се задава в Гърция

539
Скок на цените се задава в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Скок на цените на стоки и услуги се задава в Гърция. Правителството обяви нови косвени данъци и такси върху горива, напитки, цигари, кафе и интернет. От юли скача и ДДС от 23 на 24%, пише в. "Нафтемборики".

Поскъпването ще струва на гръцките данъкоплатци 1,8 млрд. евро, което ще доведе до поредно свиване на техните доходи, до спад на потреблението и на оборота на предприятията, сочат прогнозите, предаде Стандарт нюз.

Премиерът Ципрас "най-беден" в правителството си

Лидерът на лявата партия СИРИЗА е с най-ниски доходи, в сравнение с други членове на кабинета. Според данъчните декларации за 2013 год...

Туроператорите се опасяват от негативен развой на туристическия сезон и за очакван спад в бранша в сравнение с миналата година. Премиерът Алексис Ципрас обаче увери, че засега няма да бъде прилагана новата такса нощувка за хотелите и че тя ще влезе в сила от 2018 г.

Новите косвени данъци и такси са били договорени от правителството на вчерашна среща на Европейската работна група. Те ще бъдат включени в изготвяния от правителството нов законопроект с допълнителни мерки за икономии на стойност 3,6 млрд. евро, които трябва да бъдат гласувани от парламента до 22 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com