Тази събота в Македония е ден за размисъл

24721
Тази събота в Македония е ден за размисъл
Снимка: БГНЕС

Кампанията за президентските избори в Македония на 13 април приключва в полунощ. Утре е ден за размисъл, а предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори ще бъде прекъсната за два дни.

Гражданите ще могат да дадат гласа си за четирима кандидати – Георге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, Стево Пендаровски, кандидат на СДСМ, Зоран Попоски, кандидат на ГРОМ и Иляз Халими, кандидат на ДПА.

Опозиционният кандидат в Македония използва дипломатичен език по отношение на албанците

Основната македонска опозиционна партия, Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ), заложи на новак на политическия ринг за пре...

Право на глас в петите избори за президент в неделя ще имат 1 779 572 избиратели. Общият брой на гласоподавателите, които работят или живеят в чужбина е 70 305 души, а от тях право да глас имат 8 332 души, които са се регистрирали за гласуване.

В Европа и Африка ще гласуват 5 892 македонци, в Северна и Южна Америка правото си на глас ще упражнят 1426 души, а в Австралия и Азия ще гласуват 1014 македонци. 294 членове на Държавната избирателна комисия ще провеждат изборите в чужбина. В събота ще гласуват 1706 затворници.

Гласуването в неделя ще приключи в 19:00 часа и ще се проведе в общо 3480 избирателни секции в Македония и 34 в чужбина. Тази година броят на избирателните секции в страната се е увеличил с 504 заради измененията в Изборния кодекс, според който в една избирателна секция не трябва да има повече от 1000 избиратели.

Президентските избори ще бъдат следени от 8325 местни и 326 чуждестранни наблюдатели.

1402 кандидати от 14 листи в предизборната кампания в Македония

Започва кампанията за предсрочните парламентарни избори в Македония, които трябва да се проведат на 27 април т.г., предаде МРТ. Управ...

За първи път тази година на президентските избори ще има възможност да гласуват и македонците в чужбина. Македонските гражданите, които са в затвора, в болница и тези под домашен арест ще гласуват утре, ден преди изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com