Батков като Томов, няма пари за лиценза

6778
Батков като Томов, няма пари за лиценза
Снимка: БГНЕС

Левски все още не е сигурен за получаването на професионален лиценз за следващия сезон, пише "Тема Спорт". Причината е, че "сините" имат сериозни просрочени плащания по трансфера на Кевин Бру. Халфът пристигна на "Герена" през лятото на 2013 година от френския втородивизионен Истр. Левски откупи правата му срещу 250 хиляди евро. Оказа се обаче, че "сините" са "забравили" да си платят. И това е разгневило другата страна. Още в края на миналата година Левски е трябвало да преведе по сметката на Истр транш от 70 хиляди евро. Това обаче не се е случило. И след като не е станало, през януари тази година французите са решили да потърсят правата си във фИфА. В момента освен вноската от 70 хиляди евро, която е доста просрочена, сините дължат още една на Истр. Тоест общото задължение на тима от Терена" към французите е 140 хиляди евро.

Собственикът на Левски Тодор Батков е оптимист, че ще успее да се разбере с колегите си и столичани няма да имат проблем с лиценза. За да стане това обаче, в близките дни ще трябва да се бръкне с поне 70 хиляди евро. И да се опита да разсрочи останалите плащания по трансфера на Бру на "Герена" до лятото.

Засега привличането на Кевин в Левски излиза "през носа" на столичани. Халфът имаше проблеми с адаптацията си. И заради слабата есен трансферът му бе окачествен като "БРУтален провал".

През лятото Левски имаше проблеми с друг чуждестранен клуб - АДО Ден Хааг. От него Левски закупи крилото Гари Родригес в началото на 2013 година. Сините бяха забавили плащанията и холандците се заканиха, че ще сезират ФИФА. В крайна сметка всичко се размина без съд, а Левски плати задълженията си. Привличането на Гари Родригес струваше на клуба 300 хиляди евро. А от "Герена" така и не обявиха срещу каква сума играчът бе трансфериран в испанския Елче. Оказа се, че правата му се държат от третодивизионния Химнастик Тарагона, който го е преотстъпил в елитния тим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ