Журналист: Швейцарците ни разбиха заради плана за развитие на детско-юношеския си футбол

2345
Журналист: Швейцарците ни разбиха заради плана за развитие на детско-юношеския си футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

"Тъй като се наслушах на какви не празнодумия тая вечер около мача България - Швейцария 1-3, да напиша и моето мнение като човек, който следи швейцарския футбол. Значи, загубата не се дължи на тролейбуса Занев (този какво търси в състава всъщност?) и останалите негодници, те толкова си могат-...

Всичко започва от 1994, докато ние пиехме и пеехме за Пеневата чета в САЩ. С това си и останахме. В това време Швейцарската футболна федерация вече разработваше план за развитие на детско-юношеския си футбол. В страната тъкмо бяха дошли стотици хиляди бежанци от Босна и Косово, използвайки правото си на убежище заради войната в Югославия.

С този план се ангажира Хансрюди Хеслер, генерален секретар на федерацията. Човекът правилно прецени, че косоварите ще са новия фундамент на швейцарския футбол барабар с турските гастарбайтери и др. Хеслер направи структурата, и ангажира за спонсор на начинанието банката Креди Сюис. Така след 1998 г. юношеските национални отбори на Швейцария, а после и младежкият, взеха да правят учудващи неща на световните и европейските първенства. Стигаха до полуфинал поне, което е белег, че се работи правилно... Головете ги вкарваха Сербезович, Мухаремович и др, пълноправни швейцарски граждани, които честно си изкарваха парите и си плащаха данъците в Швейцария", пише журналистът Станил Йотов във Фейсбук.

"Такааа. Стигаме до 2009 г., когато дойде световното първенсто до 17 години в Нигерия. Даваха го Юроспорт, мисля. Преди световното пуснаха репортаж как швейцарските юноши заминават за Нигерия от Цюрих. Дават някакъв младеж с един огромен куфар и го питат - абе, защо са ти толкова дрехи? Оня вика - ами цял месец ще сме там, докато спечелим световната купа.

България загуби от Швейцария в дебюта на Ясен Петров

България загуби от Швейцария с 1:3 в двубой от световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. Срещата се игра на Националния стадион ...

Баси пича! Като можех, им гледах мачовете. Накрая Швейцария стана световен шампион, биха с 1-0 домакините от Нигерия пред 60 000 нигерийски фенове в Абужа, мисля. Велики!

Знаете ли кой беше този с големия куфар? Казва се Гранит Джака, игра тази вечер срещу нас. А знаете ли кой вкара гола за световната титла? Харис Сеферович (на снимката), тая вечер ни уши третия парцал.

Е затова паднахме тая вечер. Заневците са ясни, от тях няма какво да се очаква (нарочно го употребявам тоя, щото на мача с Локо Пд ги обвини, че не играели никакъв футбол при равен резултат, я да му видим сега на тоя футбола). Но когато едните са произвели световни шампиони, а другите някакви никакви, какво да се очаква?

И да - цяла вечер мълчание по отношение на убийците на българския футбол от БФС. Не е изненада, тя цялата ни колегия сервилничи, сакън някой да не се обиди. По-смело бе, колеги, няма страшно! Най- много някой чартър да пропуснете. Хубава вечер."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com