Любо Пенев: В А група трябва да се залага на юноши, а не на чужденци

6742
Любо Пенев: В А група трябва да се залага на юноши, а не на чужденци
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев сподели, че би предпочел да се залага на повече българи в родната А група. Специалистът изрази това свое желание по време на брифинга предхождащ контролната среща с Канада на 23-и май.

„Играчите не са запознати с Канада, но аз от вчера ги запознавам. Така че няма да бъдат изненадани. Ще им покажа любопитни неща и в защита, и в нападение и ще бъдем напълно подготвени. Очаквам да продължим по тази добра линия на развитие и ще се опитаме да затвърдим и да покажем нещо ново. Може би това ще е последната ми контрола преди официалните мачове“, започна Пенев.

Двама отпаднаха от състава на националите, Пенев повика осми от Лудогорец

Нападателят на Люцерн Димитър Рангелов и защитникът на полския Заглебие Павел Виданов отпаднаха поради контузии от състава на "А" нацио...

„Играчите са добре. Сами разбирате, че за краткото време, в което аз съм селекционер има неща, които не могат да бъдат напълно отлично направени. Някои изиграха повече мачове, други по-малко, но това е напълно логично. Всеки завърши там, където му подобава и заслужава. Всеки е на мястото, където си заслужи“, коментира Пенев.

„Ние се подготвяме за контроли, такъв е сезонът. Няма официални мачове. Ние не успяхме да се класираме за Световно. Мисля, че заехме мястото, което заслужихме. Ще извадим нужните заключения и да може да играем на Европейско. В никакъв случай не се отказваме от преследване на високи цели. Познавам тези момчета. Надявам се повече играчи от националния отбор да играят в чужди клубове. Това обаче минава през много сериозна работа. Радвам се за Симеон Славчев това ще му се отрази добре. Събираме информация за съперниците ни за Европейското. Една, две, три или без нито една контролна среща, трябва да се стегнем и да се представим на ниво в квалификациите. Излишно е да говорим за това, че първите три мача са доста важни. Но нека минат ваканциите, подготовките – да видим с кои играчи ще разполагаме. Определено се чувствам ограничен, че има много чужденци в нашето първенство. Аз съм „за“ да има по-малко чужденци. От там насетне трябва да се работи върху талантите. Отивам да гледам мач и от 22-ма на терена 15 са чужденци. Ако продължаваме така, в близките 2-3 години няма да има българи на терена в България. Има много добри школи и трябва да се заложи на тях. Това е и бизнес. Като гледам чужденците, единици са тези, които превъзхождат нашите играчи. Имаме добри юноши и трябва да се заложи на тях. Ние имаме много футболисти и то добри, просто трябва да се захване някои да работи с тях. Нямам против чужденците, но те трябва да са поне 2 класи над нашите футболисти“.

„Неделев да продължава да играе и да тренира упорито. Всичко минава през тренировките. Той има качества, неслучайно е в Германия. Това е сериозно първенство. Очакваме скоро да се появи в първия състав и да заиграе.

Ние наблюдаваме всички играчи във всеки кръг. Следим кой как се развива, ако играчите са в добра форма, да заповядат. Не казвам, че утре няма да разчитам на някои, който е с чужд паспорт. Аз бих заложил само на българи, стига да са в нужната форма. Когато дойде един чужденец, оставят българина в ъгъла. Защо трябва да го подценяваме?“, запита Пенев.

Пенев викна 7 легионера за контролата с Канада

Селекционерът на "А" националния отбор Любослав Пенев обяви имената на 7 футболисти, играещи в чужбина, за приятелския мач с Канада на ...

„Опитвам се да провокирам конкуренция във всички играчи. Който се представя най-добре, той ще играе.

Нищо му няма Ивайло Чочев. С всички се държим много приятелски. Държим диалог. Един играчи, който претендира да израства и да играе в чужбина, това минава през националния отбор. Когато някой играч напусне юношеските формации, той трябва да е нащрек да получи повиквателна за А отбора. Освен това, най-много мениджъри наблюдават националните гарнитури. Ето Манолев, Ники Михайлов, Иван Иванов, Ивелин Попов, Тонев...това са трансфери за 12-15 милиона евро, минали през националния отбор. Аз съм за тази политика“, завърши Пенев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com