Обзор на спортния уикенд - подариха дузпа на "Левски", а "вълците" изядоха "дяволите"

1850
Обзор на спортния уикенд - подариха дузпа на "Левски", а "вълците" изядоха "дяволите"
Снимка: Getty Images/Gulliver

Ще започнем обзора с родния шампионат, защото каквито и определения и епитети да му слагаме, с него си разполагаме. Лидерите в първенството не допуснаха изненади в този кръг, въпреки че "Левски" определено не убеди с представянето си. В големите шампионати също не се получиха сериозни изненади.

Първа лига - Лудогорец мачка, "Левски" бие трудно с несъществуваща дузпа, ЦСКА с лесна победа

Шампионът Лудогорец прегази Септември за най-големия си успех през сезона, след като наниза шест безответни гола във вратата на опашкаря в първенството. По два гола за триумфа на разградчани вкараха Якуб Швиерчок и Марселиньо. Веднъж от дузпа, дадена за нарушение на Георги Стоичков срещу Антон Недялков в наказателното поле в средата на първата част, се разписа Драгош Григоре. Крайното 6:0 оформи резервата Клаудио Кешеру (64') с 18-тия си гол през сезона. От своя страна "Левски" трудно победи слаб Верея, след подарена дузпа за "сините". Първото полувреме приключи при резултат 3:1 за "сините", а всичките попадения паднаха в рамките на 11 минути - от 27-та до 38-та. Първо Давиде Марияни откри от несъществуваща дузпа след симулация на Серджиу Буш. Две минути по-късно Нуно Рейш си отбеляза нелеп автогол, след като не успя да уцели добре едно центриране отдясно и изненада Михайлов. През втората част двата отбора си размениха по още 2 гола, като "Левски" получи правото да изпълни втора дузпа. Тя също породи спорове, защото дойде след игра с ръка, която изглеждаше неумишлена и от близко разстояние, но пък спря опасен удар за "сините". Повече полемика предизвика съдийското решение за изгонването на Гвазава от домакините, който получи втори жълт картон за играта с ръка, която изглеждаше неумишлена. Вторият в подреждането ЦСКА пък постигна сравнително лесна победа над намиращия се в криза отбор на Берое. Това е първият двубой под ръководството на Любослав Пенев, в който "червените" не допуснаха гол. След този успех отборът се върна на второто място и е на 5 точки зад Лудогорец и на 3 пред Левски. Това пък бе трета поредна загуба за Берое, който се представя много колебливо през пролетта. Останалите отбори, които попълниха челната шестица в класирането преди началото на плейофите, са отборите на Ботев (Пловдив) и Черно Море.

Зидан с огромен бюджет за трансфери в Реал, суперзвезди са основните цели

Ръководството на Реал Мадрид обмисля да отпусне сериозна сума за летни трансфери на завърналия се начело на клуба треньор Зинедин Зидан...

Серия А - Юве най-после загуби, Интер спечели дербито с Милан

Традиционно с предимство разглеждаме английската Висша лига и испанската Примера, но през тази седмица в Серия А определено беше най-интересно. В лудо дерби Интер продължи добрата си серия срещу Милан. "Нерадзурите" победиха с 2:3 големия си съперник и вече са на трето място с 2 точки пред "росонерите", които останаха четвърти. Весино откри резултата в 3 минута, а Стефан Де Врай удвои в 51-та. Бакайоко намали в 57 минута, а Лаутаро Мартинес отбеляза от дузпа в 67-та. Мусакио оформи крайния резултат 18 минути прези края на двубоя. По този начин „нерадзурите” удължиха своята добра серия срещу градския съперник. За последно Милан надделя през 2016 година. Двубоят беше белязан от спорна дузпа за Интер, с която "нерадзурите' поведоха с 3-1. В отсъствието на звездата Кристиано Роналдо, лидерът Ювентус загуби за първи път през сезона. "Бианконерите", които в 27 поредни шампионатни мача не знаеха вкуса на поражението, отстъпиха на Дженоа с 0:2 в двубоя от 28-ия кръг на Серия А.Наставникът бе направил няколко промени и в защитния вал на тима, които не се оказаха успешни с оглед резултата. Първото полувреме Юве нямаше нито един точен изстрел във вратата и Дженоа определено повече заслужаваше да отбележи, а и съдията отмени дузпа за домакините, след като използва системата ВАР. Дженоа все пак вкара в 72-та минута, когато бившият футболист на "старата госпожа" Стефано Стураро отбеляза за 1:0. Десетина минути по-късно Горан Пандев реализира втория гол в срещата. Поражението не е фатално за Ювентус, който остава със 75 точки и с цели 15 точки преднина на върха в класирането. Ужасяваща контузия на Оспина помрачи победата на втория Наполи срещу Удинезе. Успехът не дойде лесно за отбора на Карло Анчелоти. Неаполитанците победиха с 4:2 и така Наполи запази вторто си място и вече има 60 точки, девет пред третия Интер. Още в седмата минута се стигна до неприятна ситуация, при която вратарят на домакините Давид Оспина, който излезе, за да пресече подаване към Иняцио Пусето, но получи удар с крак в главата си. Стражът обаче остана на терена, докато не дойде 44 минута от срещата, когато се свлече на земята и бе откаран незабавно в болница. Рома пък продължи негативната си серия и остана на 4 точки от зона "Шампионска лига", след загуба от в гостуването си на Спал.

В Англия - "вълците" изядоха "дяволите" за Купата, Ливърпул не се предава в преследването на титлата

"Вълците' от Уулвърхемптън изненадващо изхвърлиха Манчестър Юнайтед от ФА Къп. Домакините бяха по-добрият отбор на терена през всичките 90 минути и закономерно постигнаха престижна победа над своя съперник. Новакът във Висшата лига продължи да бъде по-настоятелен в действията си и усилията му бяха възнаградени след точната интервенция на Раул Хименес в 70-та минута. Шест по-късно един от най-активните на терена Жота в крайна сметка ознаменува добрата си игра с гол в близкия ъгъл на аржентинския страж на Юнайтед. В продължението на мача Маркъс Рашфорд върна едно попадение, но то се оказа крайно недостатъчно за възпитаниците на Оле Гунар Солскеяр. Градският съперник на Юнайтед Сити не последва грешката на „червените дяволи“ и продължи напред след обрат и късна драма срещу Суонзи. „Лебедите“ изиграха великолепно първо полувреме и поведоха с 2:0 на далеч по-именития си съперник след головете от дузпа на Мат Граймс и Берсант Целина. През втората част обаче „гражданите“ успяха да достигнат до обрата, не и бе помощта на главния съдия Андре Маринър. Бернардо Силва намали след асистенция на влезлия като резерва Серхио Агуеро. Ливърпул се завърна на върха след труден, но ценен успех над Фулъм. "Червените" продължават битката за титлата на Острова, като излязоха на първото място в класирането с преднина от две точки пред Манчестър Сити, които са с мач по-малко. Челси  се отдалечи от Шампионска лига след звучен шамар от Евертън. Лондончани загубиха с 2:0 от Евертън на "Гудисън Парк". Ричарлисон и Сигурдсон се разписаха през втората част. Това поражение отдалечи Челси на 3 точки от четвъртия Арсенал, а отборът на Маурицио Сари в момента е шести.

Постъпка на месеца: Меси доказа, че освен голям футболист, е и голям джентълмен

Капитанът на Барселона Лионел Меси се отличи с поредната достойна постъпка на футболния терен. В Испания пишат, че по време на мача сре...

В Примера - Барса изнесе рецитал, Атлетико допусна грешка

Барселона се доближи до титлата след рецитал на Меси и Суарес. Звездата на "каталунците" Лионел Меси изигра още един силен мач и реализира хеттрик. С успеха каталунците вече имат голяма преднина от десет точки пред втория Атлетико Мадрид и 12 пред Реал Мадрид десет кръга преди края на първенството. Меси в снощния мач срещу Бетис счупи рекорда на бившия си съотборник Шави за най-много победи с фланелката на каталунския клуб. Аржентинският нападател вече има 477 победи, а Шави - 476. На трето място по този показател е Андрес Иниеста (459). Освен това Меси се изравни с Иниеста по брой мачове за тима на Барселона (674). Лидер в тази класация е Шави (767). Атлетико Мадрид път допусна грешна стъпка в преследването на Барселона, след загуба при гостуването си на Атлетик (Билбао). Реал Мадрид пък постигна победа при повторния дебют на Зидан. "Кралският клуб" победи с 2:0 Селта. Попаденията за Реал отбелязаха Иско и Гарет Бейл, а самият Зидан бе направил много промени в стартовия състав. Навас, Иско, Гарет Бейл, Асенсио и Марсело попаднаха в стартовите 11 и изиграха добър мач за радост на феновете на "кралете".

Тенис - Тийм шокира Федерер и спечели Мастърса в Индиън Уелс, тийнейджърка триумфира при жените

Доминик Тийм победи Роджър Федерер в три сета и триумфира с титлата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Австриецът се наложи над швейцарския ветеран с 3-6, 6-3, 7-5 след 2 часа и 3 минути игра. Тийм реализира 3 пробива от 4 възможности, а Федерер само два от 11. Австрийският тенисист поведе с 3-2 в преките двубои с Маестрото. В началото на март 37-годишният Федерер завоюва своята титла №100 в кариерата след успех над Стефанос Циципас във финала на турнира в Дубай. За Тийм трофеят в Индиън Уелс е първи за сезона, 12-и в кариерата му и първи от Мастърс 1000. В женския турнир победителка сензационно стана 18-годишната канадка Бианка Андрееску. Участващата с покана от организаторите тийнейджърка в заключителната среща надигра германката Анжелик Кербер с 6-4, 3-6, 6-4. За младата канадска тенисистка това е първа титла в кариерата й. Андрееску по пътя си към финала елиминира Доминика Цибулкова, Стефани Фьогел, Ван Цян, Гарбине Мугуруса и Елина Свитолина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Сър Алекс след спечелена купа: Ние сме най-големите късметлии, това е позор! (ВИДЕО)

Рой Кийн попиля Ман Юнайтед: Този отбор няма лидери и хора с характер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят