Само в Actualno: Навиват ТИМ да вземе Левски

21805
Само в Actualno: Навиват ТИМ да вземе Левски
Снимка: БГНЕС

Тодор Батков кара последните си месеци като собственик на Левски, научи Actualno.com. Няколко са кандидатите да сменят адвоката начело на клуба от "Герена". Сред най-сериозните е могъщата групировка ТИМ, която вече сондира ситуацията около "сините". Холдингът от дълги години финансира Черно море, но вече е готов за по-сериозно предизвикателство. Най-запален по идеята е Иво Каменов. От няколко месеца той се опитва да навие Марин Митев и Тихомир Митев да преместят футболния си бизнес в София. На това се дължат и последните събития на "Тича", където разпродадоха качествените играчи и охладиха мераците на Георги Иванов за високи цели.

От ТИМ добре знаят, че Тодор Батков няма средства да издържа Левски. Адвокатът сам признава напоследък, че е готов да помисли най-различни предложения за бъдещето на клуба. Проблемът е сумата, която Батков иска за акциите си. Той вече веднъж отказа да хариза "сините" на кръг, близък до бившия премиер Бойко Борисов. Сега ситуацията е различна и под натиск Батков е готов да отстъпи. Адвокатът се надяваше да управлява с парите от "Газпром", но те и така не влязоха в клуба. Борисов, Иво Тонев и компания оттеглиха подкрепата си за строежа на "Георги Аспарухов" и проектът зацикли. Така Батков е притиснат до стената. И този път ще продава. За да не докара "сините" до ситуацията, в която е ЦСКА. Вече са факт проблеми с дългове и забавени заплати. Ситуация, каквато на "Герена" не е имало.

Не е тайна, че Батков управлява Левски с маниера, по който ЦСКА бе доведен почти до фалит. Изразходваните суми се водят кредит към клуба, а селекцията се прави за да могат близки до него и Иво Тонев мениджъри да лапнат тлъсти комисиони. За това и феновете вече надигат глас и искат промяна. Те създадоха специален тръст, с който да финансират предимно ДЮШ на "сините", която е най-големият провал на Батков.

Славия с нов шанс на "Герена", Левски остана без защита

Пелето се контузи, Белаид е наказан, а Даниел Димов извън състава. Треньорът на Левски Антони Здравков е на тръни за мача със Славия. Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ