X
 
 

Тодор Батков: Борислав Михайлов допринесе много за развитието на футбола в България

1113 0
Тодор Батков: Борислав Михайлов допринесе много за развитието на футбола в България
Снимка: БГНЕС
Детско-юношеският футбол е най-важният в този спорт и не е морално да се злоупотребява с пари за него. Това каза в интервю за bTV Тодор Батков, адвокат и бивш собственик на ПФК „Левски”, по повод това как БФС харчи средства, отпуснати от държавата за младежкия футбол.

Според него Сметната палата, НАП, Икономическата полиция и евентуално после и прокуратурата биха могли да проверят много лесно случая, при който над 2 млн. лв., отпуснати от Министерството на спорта на БФС, бяха похарчени за детско-юношески лагери в хотели, собственост на ръководни лица от БФС. След като харчат обществени средства, е било редно да има някаква процедура, било избор по ЗОП, било нещо друго, каза Батков.

Документ показва отказа на Лечков от шефското място в БФС, той отрича

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е подписал документ, според който се отказва да поеме функциите на временно изпълняващ длъжността ...

„Парите за спорт и така се много малко, за да се харчат по този начин – да отиват в нечий джоб. Държавата за първи път е дала пари за футбол, не е морално”, коментира още бившият собственик на футболен клуб „Левски”.

Според него трябва максимално бързо да се свика конгрес на БФС и тези неща да се обсъдят. Също да се избере нов президент на Футболния съюз.

Тодор Батков определи като несериозни твърденията, че не може да се свика конгрес през януари или февруари, защото щял да попречи на първенството.

По думите му дългогодишният президент на съюза – Борислав Михайлов, е допринесъл много за развитието на футбола в България – докарал е много пари от ФИФА и УЕФА.

Йордан Лечков: Аз съм главата на БФС

Йордан Лечков заяви, че той е изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз, а не Михаил Касабов, както беше обявено след...

Бизнесменът призова и за лимит на чужденците в клубовете, за да имат възможност младежите от футболните клубове у нас да се изявяват. „Прекалява се с привличането на чужденци. „Лудогорец” има мачове, в които не играе нито един българин”, обяви Батков.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално