Томов отрече, че ръководена от него компания съди ЦСКА

7395
Томов отрече, че ръководена от него компания съди ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов обясни за молбата, която е подадена от "Лира Инвестмънт" по делото за несъствоятелност на "червените".

По-рано днес излизе информация, че бившият собственик на ЦСКА е завел дело срещу клуба чрез фирмата.

Ето неговата позиция:

В някои медии през днешния ден беше разпространена лъжата (публикувана от неизвестен автор), че „Лира Инвестмънтс“ е завело дело срещу ПФК ЦСКА АД. Това е поредната спекулация целяща да прикрие предумишления фалит на Клуба извършен от лицата Манджуков и Инджов и стоящите зад тях покровители.

Предявените вземания от „Лира Инвестмънтс“ към ПФК ЦСКА са следствие от производството по несъстоятелност, решенията на съда и временния синдик на база чл. 685 от ТЗ. Става дума за обичайна процедура, направена от десетки други кредитори на ПФК ЦСКА АД.

До месец съдът се произнася по делото срещу Александър Томов

Софийският апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу Александър Томов и още трима души за източването ЦСКА и "К...

Продължаващи спекулации и откровени лъжи са, че „Лира Инвестмънтс“ има каквото й да е отношение към фалита на ЦСКА и ни принуждава да заведем дела, както срещу клеветниците, така и срещу стоящите зад тях гробокопачи на най-титулувания български футболен клуб.

Никога и по никакъв повод дружеството „Лира инвестмънтс“ не е предявявало или получавало лихви върху своите вземания, което е видно от счетоводните баланси на ПФК ЦСКА АД. През 2014г. ЦСКА направи разходи за 14 млн. лв. докато общата сума дадена от Маджуков и Инджов е точно 3,2 млн. лв. Това обаче са получени пари срещу заложени акции и лихви, а не безвъзмездни.

Безвъзмездни дарения в голям размер в Клуба е правило „Лира Инвестмънтс“ и отделни дружества и частни лица с истински армейски сърца.

Искаме да предупредим всички тези, които фалираха клуба и когато сега се опитват да се оправдават и да прикриват своите глупави действия, че истината няма как да бъде прикрита – нито за предумишления фалит и пращането на ПФК ЦСКА във „В“ група, нито за фалшивите обещания, че Клубът ще бъде нормално финансиран след като на 19ти март 2015г. лицата Манджуков и Инджов обявиха своето намерение да доведат ЦСКА до шампионска титла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com