ВАР-ът на Actualno: Може ли Маестро да зададе тон за БГ Естрада, докато Левски пее европейски

4527
ВАР-ът на Actualno: Може ли Маестро да зададе тон за БГ Естрада, докато Левски пее европейски
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Измина и седмият кръг от efbet Лига, а родните футболни почитатели вече са вперили поглед в предстоящите европейски дуели на Лудогорец и Левски. Докато "сините" и "зелените" запалянковци очакват с ентусиазъм двубоите в четвъртък, то тези на ЦСКА едва ли са толкова въодушевени.

Ще зададе ли Маестро тон за хубава българска естрада

Защо "армейският" клуб е в криза, вече отговорихме - управлява се като държавата - на ротационен принцип. Нестор Ел Маестро пое отбора в изключително тежък момент, но именно в негово лице ръководните фактори на "Българска армия" видяха образ на "спасител", въпреки че сръбският треньор бе безработен над 500 дни.

Специалистът бе уволнен от турския Гьозтепе през март 2022 г. след серия от 6 загуби в първенството и турнира за Купата на страната. И все пак точно от Маестро се очаква да зададе тон за нова песен. До момента обаче неговият оркестър изпълнява повече фалшиви ноти, отколкото верни.

Нестор Ел Маестро

Фалшивите ноти в оркестъра на Маестро

Така беше и при равенството с Черно море в последния двубой на "червените". Тобиас Хайнц, Дюкенс Назон и компания демонстрираха добър футбол в първите 15-20 минути, както и в кратък период от второто полувреме. И до там... Много слабо представяне за тим от ранга на ЦСКА. Открои си още един проблем. Не стига че възпитаниците на Нестор Ел Маестро изпитват трудности при създаването на положения, но и не могат да реализират малкото си чисти възможности.

Какво става с Естрада

Точно за подобни критични мигове бе взет Майкъл Естрада, който така и не успя да впечатли с качествата си до момента. Участникът на Мондиала в Катар дойде на "Армията" със сериозна визитка, ала гарнирана с наднормено тегло. За няколкото срещи с екипа на ЦСКА еквадорският нападател няма вкаран гол, а се очакваше да "къса мрежи" в България.

Майкъл Естрада

Виковете "Оставка" след мача с "моряците" показаха, че феновете на "армейците" няма да проявят особено търпение нито към Ел Маестро, нито към Естрада, или който и да е друг състезател. А може би сръбският треньор с британски паспорт е способен да изведе столичани от кризата, ако му се даде време, защото в неговите изпълнители има потенциал. Задачата на специалиста не е и особено трудна, тъй като "червените" ще се подвизават само в родното първенство, а най-добрите постижения на клубния ни футбол, като изключим Лудогорец, са близо до ерата на българската естрада. На отсрещния полюс обаче се намира Вечният враг - Левски.

Ще станем ли свидетели на нова "Синя приказка"

"Сините" се радват на "луди европейски вечери". Дори да допуснат поражение от Айнтрахт в Германия, феновете им преди всичко ще бъдат щастливи от приключенията на любимия си отбор през настоящото лято. Възпитаниците на Николай Костов няма какво да губят срещу "орлите" от Франкфурт и могат единствено да мечтаят за пореден успех в Лигата на конференциите.

Левски

Как Левски успя, а ЦСКА - не

Фортуна се реваншира на 26-кратните шампиони на България за разочароващото отпадане от Хамрун през изминалата кампания с головете в последните минути срещу Апоел и Айнтрахт. Освен че имат късмет обаче, на "Герена" работят методично и последователно, поне на терена. Станимир Стоилов изгради основите на този състав, Елин Топузаков го съхрани, а Николай Костов тепърва започва да го надгражда. Тази приемственост липсва в ЦСКА, където бушонът "Ел Маестро" може да изгори, но кучето е заровено другаде.

 

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ от ВАР-ът на Actualno: ЦСКА се отпуши, Лудогорец лъкатуши, а Европа закучи Първа лига


*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ