Политици се възползват от ситуацията в Гърмен

4201
Политици се възползват от ситуацията в Гърмен

Представители на политически партии използват ситуацията в Гърмен, за да печелят дивиденти. Такова мнение изрази в интервю за Дарик кметът на общината Минка Капитанова.

Тя отказа да назове конкретни имена, но бе категорична, че сред протестиращите има подстрекатели. "Това не трябва да се допуска, защото проблемът е социален, а не политически", категорична бе Капитанова.

Радан Кънев си призна, че не е запознат с проблема "Гърмен", но даде рецепта

При всяко положение появата на футболни фенове в Гърмен представлява грозен, опасен знак. Очевидно се цели да се увеличи напрежението, ...

Заради етническото напрежение в Гърмен предстои да бъде проведена работна среща между областния управител, кметът на общината Минка Капитанова и представители на общински служби. Тя започва в 10:00 часа днес, като на нея се очаква да бъде изготвен план за потушаване на напрежението в Гърмен.

Жители на общината настояват да бъдат премахнати незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци" в село Марчево. По официални данни те са общо 129 на брой.

Припомняме Ви, че напрежението между враждуващите групи ескалира преди дни, заради висока музика, пусната от група роми. При сблъсъците бяха ранени четирима души, а осем са отведени в ареста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com