В Гърмен ромите се настройват за протести, потенциално за боеве

3643
В Гърмен ромите се настройват за протести, потенциално за боеве
Снимка: БГНЕС

Драмата в Гърмен достигна нови висоти, след като днес продължава бутането на незаконни постройки в ромския квартал "Кремиковци".

Пред камерата на Нова телевизия Иван Майдаров, чиято къща беше бутната вчера (7 септември), се закани, че повече няма да спира другите роми да протестират. Той е известен като пастор в "Кремиковци".

Отложиха събарянето на 2 постройки в Гърмен за утре

Събарянето на две от незаконните постройки в гърменския квартал „Кремиковци” се отлага за утре. Това каза Асим Адемов, зам....

На въпрос за закона и спазването му, той даде стандартният отговор - бил е излъган от властите, че имотът му щял да бъде узаконен.

Ромите обявиха, че ще организират протест в четвъртък и ще блокиран пътя към Рибново.

Припомняме, че много роми се оплакаха, че бившият кмет Ахмед Башев е давал обещания, но не ги е изпълнил и въпреки това някои от тях казаха, че пак ще гласуват за него, защото щял да ги изпълни.

Няма никого да спирам, няма да се занимава, ако искат и да се бият, крещеше мъжът. Той обвини за случващото се Красимир Каракачанов и Лилияна Павлова и добави, че иска уважение от "гърменци". Щом нямало уважение, щяло да има бой, излезе от думите на мъжа.

Напрежението в Гърмен ескалира, ромите заплашват кметицата със саморазправа

Ескалира напрежението в Гърмен, където днес започна събарянето на втората порция от незаконните постройки. Започна словесен спор между...

В "Кремиковци" трябва да бъдат съборени общо 124 къщи. Досега се съборени десетина - само вчера (7 септември) паднаха шест, днес трябва да бъдат бутнати още две, като бившите им собственици остават в квартала и си строят импровизирани навеси, за да живеят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com