X
 
 

В Сандански строят най-голямото в България виенско колело

5435 2
photo of В Сандански строят най-голямото в България виенско колело
Снимка: Кирил Котев
Започва изграждането на най-голямото в България виенско колело. То ще бъде в град Сандански. Това съобщи във Facebook кметът Кирил Котев.

"Новата туристическа атракция, разположена в близост до тренировъчното игрище на стадиона, ще бъде ключова за развитието на парк Свети Врач и бъдещите му допълнителни площи и алеи на север. Благодарение на рекордните си размери и красивата гледка, колелото ще се превърне в поредната причина туристите да посещават слънчевия ни град", убеден е кметът.

Дом на шаха откриха в община Сандански

Инициатива за "дом" на шаха започна в Сандански. Проектът е дългогодишно заплануван от общината, която традиционно, два пъти в годината...

"С диаметър от 30 метра, височината на новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно. Така посетителите ще имат невиждана досега гледка на града, парка и Пирин планина през всички сезони.

Терените около колелото предстои да се развиват. Ще се изгради път до новата алея на парк Свети Врач, която пък на свой ред ще води до новите площи на парка на север от стадиона. Към зоната ще се направят и нови паркоместа. Всичко това ще бъде съобразено със спортуващите в тази зона. В бъдеще ще се добавят и още много нови зелени площи, с които ще се разшири парка. Инвестицията е частна, но терена остава общински, отдаден под наем.

Община Сандански съдейства за нейното осъществяване и сме сигурни, че ще предизвика огромен интерес, превръщайки се в едно от любимите места за туристите и гордост за всички санданчани", категоричен е още Кирил Котев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Тротоарите в Сандански са разбити до един като след война, но Котев е решил да строи виенско колело. Той е особено тъп и крадлив, в добавка и нагъл.
  • Анонимен 2 1.1 Анонимен 2 преди 1 седмица Профил на трол?
    Хейтър. Интересно ми е колко близки и познати имаш, дето си качват колите по тротоарите. И ти си част от цялото безобразие, говорил ли си с тях да ги вразумиш или си гледаш саира?
    : 1 !