Излиза "Сушата" от Джейн Харпър - световен бестселър!

5828
Излиза "Сушата" от Джейн Харпър - световен бестселър!
Снимка: Издателство "Хермес"

Вълнуващ трилър, изпълнен със съспенс и неочаквани разкрития

Дебютният роман на австралийската писателка Джейн Харпър – „Сушата“, се превърна в световен бестселър само няколко месеца след излизането си. Интригуващият трилър бе обявен за Роман на годината на Австралийската книжна индустрия и вече е преведен на 36 езика, а българските почитатели на жанра ще могат да го намерят в книжарниците от 19 февруари.

Докато не те целунах

Регън Ловел е израснала в богатата част на Котънблум и сега, като негов кмет, е решена да спаси градчето от упадък. Тя планира да помог...

Освен високата оценка на критици и читатели, романът спечели и приза за криминален трилър на годината на Британските книжни награди и е носител на награда „Златна кама“ на Асоциацията на писателите на криминални романи на Великобритания за 2017 г. Умело изграденият сюжет и реалистично представените човешки съдби на фона на австралийската пустош са само част от причините, които ще ви държат със затаен дъх до последната страница!

За книгата

В австралийското фермерско градче Киуара не е валяло от две години. Сушата оказва пагубно влияние върху местния бизнес и напрежението достига връхната си точка, когато трима членове на семейство Хедлър са брутално убити. Жителите смятат, че извършител на ужасяващото деяние е Люк, който, след като отнема живота на съпругата и шестгодишния им син, се самоубива. Единственият оцелял при зловещата кървава баня е невръстната им дъщеричка.

Федералният агент Арън Фолк се завръща в родния си град за погребението на Люк – най-добрия му приятел от детството. Въпреки че е твърдо решен да прекара само осемнайсет часа там, Фолк е въвлечен в разследването от новия местен полицай Рако.

Откъс от "Метаболитният план" от Лин-Дженет Реситас

„Изпробвала съм половин дузина диети и съм се придържала стриктно към всяка една от тях. През първата седмица отслабвам, но после...

Преди двайсет години Арън е напуснал Киуара заради тайна, която смята за отдавна погребана. Тайна, която сега смъртта на Люк заплашва да извади на повърхността и която ще промени всичко...

Джейн Харпър е родена в Манчестър, но се премества със семейството си в Австралия, когато е на осем. Получава австралийско гражданство, след което се завръща във Великобритания и завършва английски и история в университета в Кент, а после специализира журналистика. Работи за вестник „Хъл Дейли Мейл“ в продължение на няколко години, след това се установява в Австралия, където работи за два местни ежедневника. Дебютният й роман „Сушата“ се появява на пазара в началото на 2017 г. и попада в класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“, правата за издаването му са продадени в тридесет и шест страни. Правата за филмиране на романа са закупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун. Понастоящем Джейн живее в Сейнт Килда със съпруга и дъщеря си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com