Как да развием потенциала на детския мозък

41168
Как да развием потенциала на детския мозък
Снимка: Хермес

Д-р Даниъл Сийгъл е професор по психиатрия, възпитаник на Харвардския медицински институт. Той е автор и на няколко други успешни книги за родители: „Техники за познаване на ума“, „Родителството отвътре навън“, „Развиващият се ум“ и др. Има две деца.

Д-р Тина Брайсън е педиатър и психотерапевт, консултант по отглеждане на децата. Майка е на три деца.

Много често съвременните родители изпитват огромни затруднения да се справят с децата си. Независимо дали става въпрос за сцена в магазина, когато детето, вкопчено в някаква играчка, се въргаля по земята и пищи пронизително, докато на родителя му идва да потъне в земята от срам. Или се чуди как да разтърве децата си, които се карат и бият, глухи за всякакви аргументи, като всяко от тях отстоява правотата си. Често в подобни моменти родителите се чувстват безпомощни да се справят с конфликтната ситуация.

В такива дни се мъчат просто да избутат някак деня до края. Да оцелеят и този ден. И все пак, когато с радост и нетърпение са очаквали появата на първото си дете, едва ли мечтите им са се свеждали просто до оцеляването. Всички са си представяли как ще отгледат умни, добри, възпитани и любящи деца. Деца, които да знаят как да се справят с трудностите в живота. Деца с чувство за отговорност, които се чувстват добре в кожата си.

Деца, с които е лесно и приятно да се общува, а семейният живот е истинска идилия. Да, ама не! За съжаление, нито децата се оказват толкова идеални, нито родителите – достатъчно подготвени за неизбежните сътресения в семейния живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com