Пролетта идва със "Сакъз Сардуня", първата книга за деца на Елиф Шафак

5307
Пролетта идва със "Сакъз Сардуня",  първата книга за деца на Елиф Шафак
Снимка: Егмонт

Издателство „Егмонт” представя „Сакъз Сардуня” – първата книга за деца от популярната турска писателка Елиф Шафак. Романът ще може да се открие в хартиен и електронен формат от първия ден на пролетта – 21 март. Добре позната на българските читатели с романите „Любов”, „Чест” и „Майстора на куполи”, този път умелата "разказвачка на истории" е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която със сигурност ще развълнува детското въображение.

Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем – мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите ѝ са я кръстили на мушкатото… Тя е единствено дете и книгите са най-добрите ѝ приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

"Егмонт" издава "Тези плитки гробове" от Дженифър Донъли

Издателство „Егмонт” представя на българските читатели „Тези плитки гробове” от Дженифър Донъли, автор на попул...

Елиф Шафак е най-четената турска писателка, утвърден и обичан автор на бестселъри, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул”, „Чест”, „Черно мляко”, „Светецът на неизбежната лудост”, „Майстора на куполи” и „Речник на погледите”. Творбите й са преведени на над 40 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Елиф е и сред най-активните обществени личности в социалните медии, с над милион и половина последователи в Twitter. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

Повече информация за Елиф Шафак и нейните романи ще откриете в нейния уебсайт www.elifshafak.com, а всичките ѝ книги, излезли на български език, можете да намерите на egmontbulgaria.com/elifshafak.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com