Романът, който всички чакат: "Живот в скалите" на Мария Лалева излиза от 8 октомври по книжарниците

31755
Романът, който всички чакат: "Живот в скалите" на Мария Лалева излиза от 8 октомври по книжарниците
Снимка: Издателство "Книгомания"

Обикновено след като една книга излезе от печат и стигне при читателите, тя вече не е на автора – има свой път и е част от живота на хората.

Романът „Живот в скалите“ обаче пое по своя път още преди да е публикуван, дори още преди да е завършен цялостно. Хиляди последователи на Мария Лалева в продължение на няколко години очакваха с трепет в социалните мрежи да се появи поредният цитат, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези кратки фрази се превръщаха в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика. Не, това не е маркетингов трик, планиран във времето, а бавно, напластяващо и искрено писане „без нито една нечестна пауза“.

След обявяване на датата за излизане от печат нетърпението на читателите се превръща в истинска лавина от предварителни запитвания и поръчки. На 17 септември бе пуснат и официалният трейлър на книгата във връзка с празника на Вяра, Надежда и Любов. Музиката в него е на Румен Бояджиев-син, гласът зад кадър е на самата Мария Лалева, а оператор и монтажист е Светослав Владимиров.

„Живот в скалите“ е книга за море и любов. Мария Лалева е категорична: „Любовта винаги е правилният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият правилен. Още по-голямата тайна на любовта е, че самата тя е едновременно и въпрос, и отговор. Защото е отделна енергия, отделен елемент от нас. Със собствен разум и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея“.

Един от първите читатели на романа е журналистът Георги Тошев. Той споделя, че това е : „Роман за въпросите и отговорите по житейския ни път. За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си. И за отговорите, които си дължим, за да продължим. Различна, многопластова и емоционална книга. Откровена и вълнуваща. Роман за прошката и волята за промяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на популярната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата. Смела заявка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори".

Мария Лалева е любимо име за ценителите на поезията. Свързваме го със стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. По повод рождения ден на авторката през месец юли, издателство "Книгомания" преиздаде двете ѝ стихосбирки. Тъй като Мария Лалева вярва, че стиховете спасяват, тя реши да дари целия си авторски хонорар от продажбите на „Личен архив“ за лечението на Надежда Огойска, дъщеря на Маргарита Петкова - редактор на двете стихосбирки на поетесата.

Поетесата Мария Лалева: Любовта винаги побеждава

Поезията спасява, защото винаги се ражда от някаква рана​ - дали на автора, дали е припознал някаква чужда рана или болка като своя, но...

От преиздаването до момента са продадени над 1200 бройки от всяка. Освен популярна поетеса, Мария Лалева е и изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния български филм „Дамасцена“ (2017). За филма тя споделя, че основната й цел той да бъде честен и да задава въпроси е била изпълнена. Този проект, от една страна, забавя писането на книгата, но от друга, допринася с развитието на нови идеи, герои и линии в сюжета. Самото благоговение към словото Лалева обобщава съвсем кратко и искрено: „Не може да се пише ей така, между другото. „Живот в скалите“ е като любовта – или даваш всичко от себе си, или не пристъпваш“. Очакванията ѝ също са много човешки, честни и далеч от мечти за главоломен успех. Желанието ѝ е единствено читателят да разпознае себе си в текстовете, да затвори книгата с въпроси и изненадващи отговори за самия него.

Мария Лалева

„Живот в скалите“ ще се разпространява по книжарниците от 08.10.2018. Предстои официалната премиера на книгата в София и голямо турне из страната и чужбина. Корицата на „Живот в скалите“ е дело на дизайнера Тодор Манолов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

"Книгите оживяват" на 12 април 2024 г. - интерактивна изложба на 32 картини на Мая Бочева – Уики

Кои са "Лечебните адаптогени" и как да ги използваме

"Аделейд" - Емоционален роман за несподелената любов

Номинираха стихосбирка на Георги Господинов за престижна френска награда

"Чаша, пълна с утеха" - силна доза книжен уют от магьосницата Карън Хокинс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги