X
 
 

Съд в Истанбул оправда известна турска писателка

666 0
Съд в Истанбул оправда известна турска писателка
Снимка: Издателство "Парадокс"
Турски съд оправда днес известната писателка Аслъ Ердоган по обвинение за членство във въоръжена терористична организация.

Съдът в Истанбул също оправда Ердоган, която живее в изгнание в Германия, за нарушаване на единството на държавата и отхвърли обвиненията за разпространение на терористична пропаганда.

До 9 години затвор грозят турската писателка Аслъ Ердоган

Литературният агент на турската писателка Аслъ Ердоган е изпратила отворено писмо до името на писателката до българския ѝ издател ...

Аслъ Ердоган, чиито книги са преведени на множество езици, беше и автор на публикации в прокюрдския вестник „Озгур Гюндем“, който беше закрит след неуспешния опит за преврат през 2016 г. срещу турския президент Реджеп Ердоган.

Писателката Ердоган, която няма никаква връзка с турския президент, беше задържана в досъдебното следствие в продължение на четири месеца през 2016 г., но по-късно освободена.

Тя не присъства на изслушването в петък, но в изявление, прочетено от нейната адвокатка Ердал Доган, Ердоган каза, че статиите й не съдържат никакъв насилствен елемент.

„Политическото им съдържание е ограничено до нарушаване на правата на човека“, каза тя.

Арестуваната от турските власти Аслъ Ердоган отново на български с "Градът в алена пелерина"

В книжарниците вече е българският превод на една от най-популярните книги на турската писателка Аслъ Ердоган „Градът в алена пеле...

Actualno.com

Етикети: