Вечната колекция от хорър и фентъзи книги

18018
Вечната колекция от хорър и фентъзи книги
Снимка: Shutterstock

Хорър и фентъзи литературата не е по вкуса на всички читатели, но определено тези жанрове имат цели легиони от запленени фенове по цялото земно кълбо. Макар и понякога подтискащо страшни, хорър книгите успяват да ни запленят и да ни принудят да отваряме с нетърпение всяка следваща страница. В тази статия ще ви представим някои от най-добрите хорър и фентъзи книги, които можете да закупите в този момент и да се насладите на вледеняващите им от ужас сюжети.

“То” от Стивън Кинг

Стивън Кинг е неслучайно наричан Краля на хоръра, а много от феновете му ще признаят, че епичният роман в две части “То” е неговата най-изкусна работа на всички времена. Действието се развива в малкото американско градче Дери, където злият клоун Пениуайз се завръща на определен етап от време, за да убива. Разбира се, Пениуайз не е просто клоун, а същество от друг свят, притежаващо ужасяващи свръхестествени способности. Запознайте се с децата от “Клуба на загубеняците”, които дават клетва, че ще спрат Пениуайз веднъж и завинаги.

“Дракула” от Брам Стокър

“Дракула” от изящното перо на Брам Стокър е вампирската класика на всички времена. Този готически хорър роман излиза от печат през 1897 година, но и до днес е считан за един от върховете в жанра. Сюжетът разказва за Граф Дракула и за неговия опит да напусне Трансилвания и да се засели в Лондон в търсене на свежа кръв. Срещу него обаче се изправя професор Ейбрахам Ван Хелзинг и група от хора, които ще направят всичко по силите си, за да спрат злото.

“Франкенщайн” от Мери Шели

Насочваме се към още една безсмъртна класика на готическия хорър, този път създадена от брилянтния ум на Мери Шели. “Франкенщайн” разказва за едноименния учен, който създава живот от нищото, но скоро след това е ужасен от своето собствено творение. Още в миналото книгата е често определяна като един от първите опити за създаване на научна фантастика. Романът представлява и едно чудесно напомняне на човека, защо не е никак добре да си играем на Господ.

“Сияние” от Стивън Кинг

Отново се връщаме към Стивън Кинг и друг от големите му шедьоври, превърнали се и в игрален филм под режисурата на великия Стенли Кубрик. “Сияние” ни отвежда към проблемния ум на Джак Торънс - писател и възстановяващ се алкохолик, който приема задачата да бъде пазач на хотел по време на зимата. Той отвежда и семейството със себе си, мислейки, че уединението ще му помогне отново да открие своето вдъхновение. Джак обаче не знае, че го очаква един истински кошмар.

“Сянка отвъд времето” от Х. Ф. Лъвкрафт

Хауърф Лъвкрафт е смятан за един от основоположниците на хорър жанра и вдъхновение за самия Стивън Кинг. В сборника “Сянка отвъд времето” читателят може да открие разкази и новели на Х. Ф. Лъвкрафт, които със сигурност ще ви пренесат в светове на безпаметен и смразяващ ужас. Тук е поместена част от работата на Лъвкрафт от “Зовът на Ктхулу” и “Планините на безумието”, представени с нов превод на български език.

“Вампирът Лестат” от Ан Райс

Отново посягаме към вампирската тематика, защото тук ни очаква “Вампирът Лестат” - друга част от т.нар. “Вампирски хроники” на Ан Райс. Безсмъртният Лестат е следващият велик вампир след Граф Дракула, също не криещ желанието си да разбере повече за своя произход и вампирската раса като цяло. По пътя си той отнема живота на хиляди невинни хора, воден от неутолимото си желание за кръв. Ще намери ли в крайна сметка себе си Лестат в този свят? Вълнуващото перо на Ан Райс отново ни кара да потънем в сюжетната линия, търсейки заедно с Лестат истината за самия него.

“Отвъдни очи” от Дийн Кунц

Подобно на Стивън Кинг, Дийн Кунц е един от съвременните майстори на хорър жанра. В романа “Отвъдни очи” Кунц ни среща с младежа Слим Маккензи, който обаче се различава коренно от връстниците си. Слим притежава “отвъдни очи”, позволяващи му да виждат всички ужасяващи чудовища, криещи се сред хората. С времето той ще разбере тежката истина, а именно - че човечеството вече е в ролята на плячка, а не господстващ вид на планетата. Но какво може да стори Слим, за да помогне?

“Z-та световна война” от Макс Брукс

 Всичко за човечеството се променя из основи в момента, в който мъртвите се съживяват, а цели хорди от зомбита започват да властват над планетата. Всичко започва със слуховете за нова пандемия, идваща от Китай, но съвсем скоро всички ще осъзнаят, че светът повече никога няма да е същият. Книгата на Макс Брукс се превръща в абсолютен бестселър, превърнала се дори в холивудски филм с Брад Пит в главната роля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com