30% повече произшествията с велосипедисти тази година

9967
30% повече произшествията с велосипедисти тази година

До момента имаме 102-ма велосипедисти, санкционирани по различен повод. През тази година се забелязва в пъти повече използването на велосипед по столичните улици, а произшествията са близо 30% повече спрямо миналата година. Това каза началникът на КАТ - София комисар Богдан Милчев пред БНТ.

Той обясни, че проверки и беседи с велосипедисти се извършват от началото на пролетта, когато е започнало по-интензивното движение с велосипеди. Най-честото нарушение, което се установява при проверките на контролните органи, е неправилното движение по пътното платно.

Въвеждат нови психотестове за шофьоритe

Нов тип въпроси и тестове ще бъдат въведени от ДАИ при провеждане на психотестовете за шофьори. Промените влизат в сила след седмица...

„Когато велосипедистите са на пътното платно, за тях важат всички правила, които са залегнали в Закона за движение по пътищата. Велосипедите им трябва да бъдат технически изправни", заяви началникът на столичния КАТ. Глобите за тях са от 10 до 50 лева.

27 таксиметрови шофьори без книжки, а 855 - с глоби - това е резултатът от проверката на 4 000 шофьори на таксиметрови коли, която  предприе КАТ. Тези цифри обаче са по-добри от миналогодишните и като цяло поведението на шофьорите в София става все по-добро, увери Милчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com