Алтернативен маршрут заради ремонтите на АМ "Тракия"

10695
Алтернативен маршрут заради ремонтите на  АМ "Тракия"

Алтернативно трасе, което да поотпушва тапите в участъците, които се ремонтират на магистрала „Тракия", пуснаха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

В неделя следобед, 25 август1  километрично задръстване опъна нервите на шофьорите, пристигащи към София от морето, които прекараха по около два часа в колоната. Ремонтите по трасето са спешни, казват от АПИ. Ще продължат до август 2014 г., а мащабен ремонт на магистрала Тракия от 60-и до 90-и километър трябва да започне догодина.

Проходите "Златишки" и "Върбишки" са затворени за всички МПС

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи. Временно ограничение на скоростта е въведено по АМ "Тр...

В неделя в района се образува 15-километрово задръстване. Заради ремонтите - от общо четири ленти, без да се броят аварийните, трафикът се събира в две ленти и в час пик в петък в посока Пловдив, и в неделя - в посока София - стават сериозни задръствания.

Като алтернативен маршрут за пътуващите към Пловдив от АПИ предлагат отклоняване от магистрала „Тракия" при пътен възел „Мирово" - по главен път София - Пловдив, преминаване през градовете Момин проход, Костенец, Белово до Септември. От Септември отклоняване по път Септември - Виноградец, през селата Злокучене, Карабунар Виноградец до включване в магистрала „Тракия".

Пътуващите към столицата да ползват маршрута в обратния ред, като възможни изходи са пътен възел „Калугерово" или този след него за Велинград. Обходният маршрут е с дължина 60 км и при идеални пътни условия и спазване на ограниченията на скоростта се изминава за около час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com