Големите магазини затварят врати през почивните дни?

16512
Големите магазини затварят врати през почивните дни?

Големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини. Тази идея може да залегне в нов закон за търговските вериги, който се пише в момента, съобщи "Стандарт". Предложението е на червени депутати.

"Това е една от мерките, които биха подкрепили малкия и средния бизнес", потвърди зам.-председателят на "Коалиция за България" Спас Панчев.

"Търсим механизъм за равнопоставеност между българските производители и търговци, от една страна, и големите вериги, от друга", уточни още той. Панчев, който е лидер на ЗС "Ал. Стамболийски", е сред инициаторите за увеличаване на ръста на българските продукти в магазините.

Според червения депутат стотици малки и средни родни фирми са фалирали през последните години заради големите търговски вериги.

Идеята хипермаркетите да са затворени през уикенда обаче бе посрещната на нож от тях.

Маскират Е-тата в храните

Производителите на храни започнаха да крият Е-тата в храните. Вместо да посочват консервантите и подобрителите с буквата Е и съответния...

"Клиентът трябва да избира къде да пазарува, а не това да се случва чрез административна намеса", коментира шеф на eдна от големите вериги. "Започва да мирише на централизирана, а не на пазарна икономика", заяви пък изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com