Банско, Пампорово и Боровец откриват ски-сезона

33769
Банско, Пампорово и Боровец откриват ски-сезона

Три зимни курорта откриват новия ски-сезон – Банско, Пампорово и Боровец . В неделя се очаква да бъде открит ски-сезонът и на Витоша. В Банско новият ски сезон 2012 - 2013 ще бъде открит от най-големия скиор в съвременната история Херман Майер. 40-годишният австриец пристига специално за събитието. На откриването ще бъдат 5-кратният носител на световната купа Марк Жирардели и българският №1 за всички времена Петър Попангелов-младши.

През двата дни на откриването лифтовете ще бъдат безплатни. Официалната програма по откриването ще започне в 10:00 часа на 15 декември на плац Студенец. През 2012 година са закупени нови оръдия за изкуствен сняг от последно поколение, осигуряващи 20% по-голяма производителност на изкуствен сняг. Обновено е оборудването в захранващата помпена станция в курорта с цел увеличаване на капацитета на системата за изкуствен сняг.

16 нови детски градини през 2013 г. за София

За 2013 г. залагаме изграждането на 16 нови сгради на детски градини. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на но...

През сезон 2013/14 се очаква модерната система за изкуствено заснежаване да експлоатира 100% от капацитета си, което да направи Пампорово курорта с най-бързото и плътно покритие с изкуствен сняг в България. За деня на откриването за улеснение на местните жители ще има организиран безплатен транспорт от Чепеларе и Смолян, който ще се движи по график към Пампорово и обратно. С откриването на сезона ще заработи и част от Фън парк Пампорово.

През активния сезон паркът разполага с две специализирани линии изпълнени с различни уреди, боксове, рейлове, виражи и скокове. През сезон 2012/2013 Пампорово ще бъде домакин на Европейска купа FIS за жени, Световно първенство за ски инструктори, зимното байк състезание - Winter Bike Duel 2013, Националния шампионат по ски и сноуборд свободен стил - Pamporovo Freestyle Open, Купа Пампорово FIS и др.

Новият ски-сезон в Боровец ще бъде открит с безплатно използване на съоръженията в курорта днес. Програмата започва в 14.00 часа със снежно шоу, забавни игри и конкурси за деца и възрастни на плаца и пистите пред хотел „Рила”. За всички любители на силните усещания по същото време ще има Freestyle демонстрации. От 17.00 до 20.00 часа организаторите са подготвили шоу-програма с водещ Орлин Павлов. Ще участват Brazz VilDJ, които ще се изправят "срещу" хора на Самоковските баби. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро. В 18.00 часа на пистата пред хотел „Рила“ ще има огнено ски шоу.

Редактор: Е. Гигова

Античен храм на Посейдон е разкрит в Созопол

Проучванията на една от сградите в Созопол дават основание да се твърди, че тя е била античен храм. Това съобщи Божидар Димитров, дирек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com