Благоевград - с хапче за "Болен", Бургас призова: "Догане, махни си пипалата от Ботев!"

22891
Благоевград - с хапче за "Болен", Бургас призова: "Догане, махни си пипалата от Ботев!"

Появата на "Лекар", носещ хапчета за "Болен", внесе свежа нотка на протест в Благоевград, съобщава БГНЕС. 

Към 50-ина души се събраха в 19:30 часа днес на вечерния протест пред областната управа в града. Той се организира от триото Ядкова, Ников, Лалев. Постоянният - този на палатковия лагер и каменната грамада е организиран от Людмила Манова. Последният протест е символичен и ненатрапчив. Нощуват и трупат камъни. "Избраната" по обяд днес за областен управител ромка Николина Филипова така бе приела ролята си, че в най-голямата жега след обяд не мръдна от стола. Пред него се мъдреше надпис "Оставка, в командировка съм". Новост на протеста на "триото" бе и озвучаването на колела. 

Протестиращите възмутени от депутата Монов, искат оставката на кабинета

Протестиращи продължават да се събират пред президентството, съобщава „Фокус”. Протестиращите са разделени на групички, но ...

"Муса Палев е от хората, защитаващи имамите на процеса в Пазарджик. Ние не искаме нашите мюсюлмани да стават пушечно месо на радикални ислямистки организации", обявиха по мегафона протестиращите. Последваха скандирания "оставка" по адрес на Палев. Протестът продължи с шествие по улиците на града. 

Над 300 души се събраха днес пред сградата на община Варна.Протестът започна с осъждане на днешното проваляне на Консултативния съвет по национална сигурност. 

Със скандирания "Оставка" и " Червени боклуци", протестиращите блокираха булевард "Мария Луиза". Отново с викове "Оставка" протестиращите се насочиха към катедралата. Демонстрантите носят плакат, на който са снимките на почти всички политици и на него пише: Те ни направиха най-бедните в Европа. Очаква се голяма група от Варна да подкрепят съботния протест в София. 

Патриархът благослови протестиращите

Негово Светейшество Патриарх Неофит благослови протестиращите. Това се посочва в Обръщение на Светия Синод на Българската православна ц...

Протестът против правителството на Орешарски в Бургас прерасна в спонтанно в шествие.

Около 150 бургазлии обиколиха партийните централи на БСП и ДПС в града. Пред празния офис на социалистите, бургазлии скандираха "Оставка", "Червени фенери", "ДПС, Атака – вземете си батака", както и нецензурни изрази и пожелания към Станишев, Сидеров и други партийни лидери. След това, недоволните граждани се пренесоха пред офиса на ДПС, където залепиха плакати с надписи "Догане, махни си пипалата от Ботев!" и "Догане, посягаш на Ботев, народът ще посегне на теб!". 

Никола Георгиев, който беше сложил и червен фес на главата си, аргументира това със заместник – министърката от ДПС, която обявила Левски и Ботев за терористи. Георгиев каза, че с феса имитирал Волен Сидеров, който "се продал, за да е на мястото на Яне Янев". Пред офиса на ДПС бургазлии изпяха и националния химн. 

Някои от протестиращите се определиха като "интернет – лумпени", но изразиха съжаление, че авторът на репликата Христо Монов е избран за депутат именно от Бургас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com