Близнашки: Властта в момента ходи по горещи въглени, тя е в пълна изолация

10884
Близнашки: Властта в момента ходи по горещи въглени, тя е в пълна изолация

Има мигове, когато чашата прелива. При мен това се случи, когато през 2007 г. БСП въведе плоския данък. Тогава Пламен Орешарски беше финансов министър. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия професорът по конституционно право Георги Близнашки, бивш депутат от БСП.

"Това беше абсурдно. Това е ултрадясна мярка и БСП се опитаха я пробутат "по терлици", добави той. "Моята позиция винаги е била последователна. С Велислава Дърева от началото на прехода сме вътрешната опозиция в БСП. Сега продължавам да ходя на протестите срещу кабинета "Орешарски". Никой не ми е плащал за това, няма такава тарифа за професор по конституционно право. Никакви упреци не могат да ме притеснят. Не може да ме притесни това какво смята фигура като Мая Манолова. Аз знам механизмите, по които се влиза в парламента", заяви проф. Близнашки.

"Протестът продължи твърде дълго. Хората осъзнават, че са изправени пред дилемата "да си почиваме или да бъдем свободни". Хората, които излизат на тези протести, излизат открито, с физиономиите си, рискувайки дори работата си. Тези протести не бива да бъдат подценявани. Те ще дадат отражение на ситуацията у нас за дълго време напред", посочи бившият депутат.

"В БСП в момента има едно гробно мълчание. Никой от партията не излиза да я защити, защото тя няма кауза. Тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация у нас. Властта в момента ходи по горещи въглени, тя е в пълна изолация", каза още проф. Георги Близнашки. Според него не може да се има доверие на социологическите данни, че БСП изпреварва ГЕРБ.

"Самите управляващи едва ли биха искали Делян Пеевски да се върне в парламента, тъй като той се превърнал в символ на злото. Пеевски беше избран, за да свърши мръсната работа на децата на номенклатурата, които за първи път от доста години насам губят позиции", коментира проф. Близнашки казуса "Пеевски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com