БСП предлага НС да спре концесията на летище София

1709
БСП предлага НС да спре концесията на летище София
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП внася в Народното събрание проект на решение за спиране на концесията на летище София.

Социалистите настояват за повече информация за параметрите и условията. Решението за стартиране на процедурата по отдаване на летището на концесия беше взето вчера на заседание на Министерски съвет.

Концесията на летище София тръгва наново

Mиниcтepcĸи cъвeт oдoбpи oтĸpивaнeтo нa пpoцeдypa зa ĸoнцecиoниpaнeтo нa лeтищe "Coфия" нa днeшнoтo cи зaceдaниe, cъoбщиxa пресцентъра ...

"Не може най-печелившото българско държавно дружество - летище София - обект от национална сигурност да бъде отдадено на концесия по този тъмен и непрозрачен начин. Ние няма да позволим това да се случи и с всички парламентарни средства ще направим така, че тази концесия да не стартира", заяви "червеният" депутат Георги Свиленски.

Според него е силно притеснително, че решението е взето без знанието на българския парламент и депутатите не знаят на какви цени, при какви условия, за колко години и срещу какви такси някой ще получи на концесия летище София.

Някой иска да открадне от българските данъкоплатци. Да даде летището на конкретна чужда фирма да го експлоатира, защо е нужно това", каза от своя страна зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

"Тези бомби със закъснител бяха оставени настрана заради Българското председателство. Това е първата, която започва да гърми. А други няколко ще започнат да гърмят до месец", посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика