Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП предлага НС да спре концесията на летище София

28 юни 2018, 11:12 часа • 1577 прочитания

Парламентарната група на БСП внася в Народното събрание проект на решение за спиране на концесията на летище София.

Социалистите настояват за повече информация за параметрите и условията. Решението за стартиране на процедурата по отдаване на летището на концесия беше взето вчера на заседание на Министерски съвет.

"Не може най-печелившото българско държавно дружество - летище София - обект от национална сигурност да бъде отдадено на концесия по този тъмен и непрозрачен начин. Ние няма да позволим това да се случи и с всички парламентарни средства ще направим така, че тази концесия да не стартира", заяви "червеният" депутат Георги Свиленски.

Според него е силно притеснително, че решението е взето без знанието на българския парламент и депутатите не знаят на какви цени, при какви условия, за колко години и срещу какви такси някой ще получи на концесия летище София.

Някой иска да открадне от българските данъкоплатци. Да даде летището на конкретна чужда фирма да го експлоатира, защо е нужно това", каза от своя страна зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

"Тези бомби със закъснител бяха оставени настрана заради Българското председателство. Това е първата, която започва да гърми. А други няколко ще започнат да гърмят до месец", посочи той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес