Бурята в Копривщица повали 500 декара борова гора

12630
Бурята в Копривщица повали 500 декара борова гора

Около 500 декара борова гора са били повалени от смерча в Копривщица, отчете местната горската служба. Между 50 и 60 са изкоренените грамадни стогодишни борове. Очаква се в понеделник областния управител на Софийска област да посети града.

Бурята в петък срещу събота остави града без ток за едно денонощие. Според работещите все още на място служители на ЧЕЗ, ток има и ситуацията е овладяна, но се налага да се отстранят още повреди по мрежата, съобщи БТВ.

Трети ден след бурята Габрово не може да се възстанови

Бедственото положение в Габрово все още е факт, след като три дни след бурята местните власти и хората продължават да се борят с послед...

Според хората в града, дори по-възрастните не помнят подобна буря. Смерчът е повалял по пътя си вековни борове. За щастие пострадали хора няма, но много от ливадите са покрити с паднали дървета. Местните се опасяват, че това ще им попречи да обработват земята. Като проблем те коментират и това, че почвата е мека и при силен вятър още борове може да паднат.

Опасното метеорологично явление е поразило източната част на котловината. Пример за силата на бурята е как в местността „Баркиш“ буквално е отнесена малка гора. Бурята остави затворен за туристи музея на поета Димчо Дебелянов.

 

 

Разследват смъртта на загиналата при бурята габровка

Образувано е досъдебно производство и в момента тече разследване по случая с трагично загиналата при бурята габровка. 34-годишната жен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com