Разследват смъртта на загиналата при бурята габровка

2633
Разследват смъртта на загиналата при бурята габровка

Образувано е досъдебно производство и в момента тече разследване по случая с трагично загиналата при бурята габровка.

34-годишната жена загина в четвъртък, около 20 ч., от откъснала се от строително скеле талпа. Областният управител за отново разясни, че на сградата, която е държавна собственост, по проект се извършва рехабилитация, монтира се нова дограма и се подменя климатичната инсталация, по тази причина е и изградено скелето.В момента се разследват строителните дейности - направените сглобки, начините за обезопасяване и други, съобщава Дарик.

„На скелето имаше компрометиран участък, от който е излетяла дървената подпора. Още в събота той е отстранен и към момента изцяло е възстановена тази част от конструкцията.

Остава бедственото положение в Трявна, Дряново и Габрово

Габрово, Трявна и Дряново са все още в бедствено положение след бурята, която отне живота на двама души и прекъсна тока на над 70 хиляд...

Свързани са трите фасади на сградата, направен е навес откъм главния вход и на тротоара, където спокойно могат да преминават хората", каза Мариян Костадинов.

С негова заповед сградата, в която са настанени всички поделения на държавните структури в региона, е евакуирана. Днес всички ръководители на териториалните поделения, помещаващи се в нея, трябва да направят оглед на пораженията в помещенията и етажите, които управляват.

Незабавно трябва да предприемат и необходимите действия за отстраняването им. „След като свършат това, сградата ще бъде освободена от евакуация", завърши Костадинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com