България - новата индийска дестинация

7846
България - новата индийска дестинация
Чакаме повече индийски туристи

България се стяга за поредица от опознавателни посещения на индийски туроператори. Чуждестранни авиофирми, сред които Qatar Airways, са готови да превозват безплатно бизнесмените за тези визити у нас.

Това бе договорено от съветника в Делхи по търговско-икономическите въпроси към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Стефан Йонков и представители на арабската компания по време на представянето "България - новата индийска туристическа дестинация" в Световния търговски център в Мумбай, съобщиха от МИЕТ.

Австрийски пенсионери превземат предсезонно Южното Черноморие

15 000 австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг пет седмици годишно - през пролетта на 2013 и 2014 г. Първата група ще пристигне...

Събитието премина при огромен интерес и разговорите в тази посока продължават, като е възможно и други авиокомпании да се включат в инициативата.

Повече от 60 представители на водещите туроператори в Мумбай и специализираните туристически медии бяха силно впечатлени от факта, че туристическият продукт, който предлага страната ни, отговаря изцяло на желанията на индийския турист при пътувания към далечни дестинации.

Комбинацията между културно-познавателен, СПА и балнеотуризъм с посещение и на седемте български голф игрища, интересните обиколки из археологически и природни забележителности, уникалните ни традиции бяха изтъкнати като притегателни страни на България. Разнообразната българска природа, богатството на минерални извори, родното вино, киселото мляко и висококачественото розово масло впечатлиха индийските туроператори, които активно търсят нови дестинации за своите клиенти.

По време на неотдавнашната среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с министъра на туризма на Индия Субодх Кант Сахай бе постигната договореност за организирането на обиколки в България за индийски туроператори. Сегашното споразумение с Qatar Airways е продължение на тези разговори.

Чужденци ни обиждат на воля онлайн на "Защо мразите България"

“Тук съм от четири години и вече не издържам повече!” Това пише sioda в специализираната страница "Why do you hate Bulgaria...

Индийските туроператори заявиха, че проявяват подчертан интерес да осъществят директна връзка с български туристически компании и хотелиери, за да започнат предлагането на пакети за посещения и почивка в България.

Индийският бизнес се интересува и от партньорство с български компании в сферите на производството и бутилирането на минерална вода в България, тежкото машиностроене, фармацията и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com