Чака ли ни ледена пързалка в седмицата преди Коледа?

12735
Чака ли ни ледена пързалка в седмицата преди Коледа?

С повсеместни валежи, но без кучешки студ - така започва седмицата преди Коледа.

Тази нощ времето над страната ще бъде облачно. Ще има слаби валежи, предимно от дъжд и на места, главно в Северна България, ще има поледици. Минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг между 2 и 5° над нулата. В София около 0°.

Условията за туризъм в планините са лоши

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст, предаде Аге...

Утре времето ще остане предимно облачно. Ще има валежи – в западната част на Северна България и планините от сняг, в останалата част от страната от дъжд. Максимални температури между минус 1° и 4°, в югозападните и крайните източни райони до 5-8°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов, цитиран от Агенция Фокус.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между 6 и 8°. Температурата на морската вода е 6-7° на север и 9° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, а високите части ще са и в мъгла. В ниските части ще вали дъжд, над 1200-1300 метра сняг. Ще духа слаб до уверен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра около минус 2°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Опасни поледици сковаха страната

Поледица скова страната - много хора пострадаха, придвижването е изключително затруднено. В 17 области е обявен жълт код за опасност от...

Във вторник ще е облачно, с превалявания - в Западна България и в планините от сняг, в източните райони - от дъжд; там ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите почти без промяна.

В сряда вятърът ще се усили, особено в Източна България. Преваляванията ще продължат, по-значителни ще са в югоизточната част от страната. Дъждът почти навсякъде ще премине в сняг, най-късно по Черноморието. Температурите ще се понижат.

В четвъртък в източните райони ще е ветровито и все още ще превалява слаб сняг. В останалата част валежите ще спрат, облачността ще се разкъса. Понижението на температурите ще продължи.

Редактор: Д. Симова

Пътищата са проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страна...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com