Цветанов към Кутев: Вие искате провокация

6379
Цветанов към Кутев: Вие искате провокация

Изказванията на депутати от ГЕРБ в дебата днес са водени от това да има аргументи, обсъждане, а не политическо противопоставяне. Вие искате провокация. Това заяви в пленарна зала зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на изказване на Антон Кутев от Коалиция за България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Това, което се случва в обществото, е в резултат на това, което вие направихте. Когато се гледаше актуализацията на бюджета, искам да попитам защо излязохте с белия автобус”, коментира Цветанов. „Тази конфронтация, която целите всячески, днес демонстрирате умело с организацията, която създавате, за да демонстрирате обществена подкрепа. Българските граждани, които протестират вече два месеца искат едно – вашата оставка, защото знаят, че управлението не е градивно”, каза Цветанов. „Какво щеше да стане, ако ГЕРБ беше организирала автобуси. Нека не правим изказвания, които провокират провокация”, призова Цветанов.

Станишев: Президентът забрани да се излиза от политиката на Дянков

Днешните дебати всъщност са част от политическа битка – да се запази статуквото, установено от ГЕРБ или да се промени. Това каза ...

Искам да видя срещата на г-н Цветанов с протестиращите отвън. Това каза малко по-рано депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. „Когато откраднете едни пари, мислете докато сте на власт да ги върнете, защото после други ще трябва да ги дадат”, добави той.

Депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов заяви: „Има един аргумент за подкрепа на ветото на президента. Ако сега мнозинството подкрепи ветото, ще си даде огромен шанс да си поправи освен техническите грешки в законопроекта, и шанс да си направи нов анализ на приоритетите в разходната част. Очевидно не приемате аргументите, защото видите ли, нямаме право да говорим за социална политика. През правителството на ГЕРБ бяха изплатени 9 милиарда лева за пенсии.

Бих предложил текст, с който да се върнат парите към НЗОК. Ветото дава сериозна възможност. Промените дават възможност за по-сериозен дебат и консолидиране на нашето общество по приоритети. Сега на депутатите от „Атака” ще им се наложи да гласуват по съвест”.

„Ветото дава няколко възможности, които трябва да използваме. Разединението в обществото може да доведе до това, че темповете за развитие в икономиката да отидат в грешна посока, независимо от усилията на технократа Орешарски. Не е наша вината, че отвън сме обградени. Предлагам ви още веднъж да си дадете шанс между първо и второ гласуване след подкрепа на ветото да преразгледате социалната част, да преосмислите силите си по отношение на приходната част и може да не успее да се изпълни и актуализацията”, посочи Горанов.

Младенов; Предлагаме 150 млн. лева социален пакет

Предлагаме 150 млн. лв. социален пакет. Това предложи депутатът от ГЕРБ Тотю Младенов по време на обсъждането на ветото на президента в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com