Цветанов: Разследването продължава

7345
Цветанов: Разследването продължава

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи в Шумен, че разследването на атентата в Бургас продължава и идния вторник ще бъде на посещение в Хага за среща с директора на Европол, съобщи БГНЕС.

"Българската политическа опозиция е в правото си да дава оценки, но по такива важни теми за сигурността на държавата, трябва да бъдем единни. "Планирали сме допълнителни мероприятия, с които Европол ще може да ни подпомогне на територията на ЕС да установим и да направим насрещни проверки.
Лицата ще бъдат обявени в Интерпол, в Европол, за да може действително да проследим и други движения на територията на Европа в периода до 2012-та – 2011-та, за да може действително да предотвратим други подобни терористични актове, ако бъдат планирани, на територията на Европейския съюз", каза вътрешният министър. Според него атентатът е доказателство, че няма държава, която да каже, че е застрахована от подобно посегателство. "Да си припомним, че към 18-ти юли политиката на държавата по никакъв начин не е провокирала да има подобно отношение на тази организация", каза Цветанов.

Той определи ваденето на досието "Буда" като "една от най-добрите разработки, които могат да реализират от опозицията" и заяви, че и неговото досие е било вадено на два пъти. "Проявих интерес да видя кой е ползвал личното ми кадрово дело като бивш служител на МВР, защото 2005-та аз го напуснах. Но през 2006-та година то е било вземано, разглеждано е, през април 2009-та година, 4 месеца преди изборите, отново е проявяван интерес, за да се търси може би неща, което бихте могли днес да ми зададете като въпрос. Цветанов уточни, че първият път делото му е изискано от директора на "Човешки ресурси" в МВР Николов, а после от заменилия го на поста Чутурков. През 2006-та министър бе Румен Петков, а през 2009-та Михаил Миков, припомни Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com