Даниела Пеловска – лице на протестиращите или стара познайница на Борисов?

15414

Нека никой да не си приписва каквито и да било заслуги и да си мисли, че някой има право или възможност да се възползва от волята на България и да оглави протестите. Това каза по време на пресконференцията в Министерски съвет Даниела Пеловска, представител на протестиращите против монополите граждани, пише агенция КРОСС.

Ако утре това правителство подаде оставка, вдругиден няма да има парламент, а той ще бъде сринат. По една проста причина – 23 години се нагледахме на такива зулуми и на такива лъжи и нямаше нито един осъден, заяви Пеловска.

Какво се случва с Румен Овчаров? Какво се случва с него, при положение, че тяхното следствие, прокурор, правителство е установило огромни злоупотреби в енергетиката?

Какво се случва с Шулева, която е подписала тези договори? И не да идват и обясняват защо са подписали, а да отговарят за криминални деяния срещу държавата и народа си.

Защо на конгреса си не се разграничиха от тези крадци, а се внедриха в протестите, които уж били за гражданско общество, попита Пеловска.

Кажете ми, при кое друго управление при внесено писмо – днес вече имаме решение? Има още неща, които трябва да се свършат, но това вече е работа на прокуратурата, следствието и съда и искрено се надявам, че политическият чадър с многото пари вече е затворен, подчерта тя.

Изказването й обаче предизвика бурна реакция, както на брифинга, така и след него. Тезата й, че никой няма право да яхва протеста, накара представител на медиите да й припомни, че тя е бивш член на Националния съвет на СДС.

Според различни медии, след като Даниела Пеловска не е включена като водач в листата на ОДС в Добрич за изборите 2005-а, тя отива в листата на Новото време, но не е избрана за депутат, маха се и от там и се присъединява към ДПС.

Пеловска, която се представи като оторизирано лице на протестиращите, написа писмо до Борисов и днес прие мерките му, се оказа стара познайница с премиера.

Преди години тя е писала и благодарствено писмо от нейно име до тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Премиерът обаче отрече да я познава.

Пред Канал 3 пък един от говорителите на протестиращите – Янко Петров, заяви, че никой не е упълномощавал тази жена за нищо. Тя предаде протестиращите. Тя не ни представлява. За какво благодари на това правителство. Да пада цялото правителство! Протестите продължават, подчерта той. Тя предаде гражданите на България, повтори многократно Янко Петров.

Той подчерта, че Пеловска лъже, че е съгласувала писмото и срещата с Борисов.
Другият организатор на протестите Янаки Ганчев също категорично отхвърли твърденията, че Пеловска представлява протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com