Делян Добрев: Поемам вината и отговорността за ДКЕВР

5358
Делян Добрев: Поемам вината и отговорността за ДКЕВР

"Аз на няколко пъти поех вината и отговорността за това, че не забелязах тревожната ситуация в регулатора и липсата на контрол по-рано.

Нашите усилия бяха концентрирани в това да решаваме далеч по-големи проблеми, като АЕЦ "Белене", новите договори на газа и посредниците в тях, дори „Бургас-Александруполис” – големи теми, с които правителството трябва да се занимава, като си мислехме, че съответно регулаторът си върши своята работа. Оказа се, че той не си свърши работата."

Делян Добрев: 250 млн евро кредит ще получи НЕК

Процедурата за получаване на кредит от Националната електрическа компания вече е стартирана. Това съобщи министърът на икономиката, ене...

Това каза Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в оставка, в интервю за предаването на ТВ7 „Студиото с Диана Найденова”. Той допълни, че за АЕЦ "Белене" и за „Цанков камък” са изхарчени над два милиарда и половина лева.

"„С тези пари държавата можеше безплатно да санира всички жилищни блокове в цялата държава – толкова са тези пари, които са потънали в АЕЦ "Белене" и за „Цанков камък”.

Ние се занимавахме да не потъват повече пари там и затова може би изпуснахме Семерджиев и контрола, който той трябва да извършва. Факт е, че не е упражняван контрол върху ЕРП-тата; факт е, че са им признавани разходи на базата на фактури, а не на базата на оценки.

Редица проблеми има”, каза още Делян Добрев и заяви, че занапред трябва да се направи система, с която ДКЕВР сама да осъществява достатъчно добър контрол, например да се задължат всяка година да правят регулаторни одити по цялата верига.

Добрев: 1,4 млрд. евро инвестиции за 2012 г.

През цялата 2011 г. са издадени 4 сертификата за клас А. През 2012 г. издадохме 10 сертификата. За първите месеци на тази година са връ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com