Добрев: 1,4 млрд. евро инвестиции за 2012 г.

4570
Добрев: 1,4 млрд. евро инвестиции за 2012 г.

През цялата 2011 г. са издадени 4 сертификата за клас А. През 2012 г. издадохме 10 сертификата. За първите месеци на тази година са връчени общо 20 сертификата. Всички тези инвестиции ще разкрият хиляди работни места. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, където той връчи четири сертификата по закона за насърчаване на инвестициите, предаде „Фокус”. 1,4 млрд. евро са инвестициите по предварителни данни за 2012 г., каза Добрев.

Предварителните данни за 2011 г. са били за 1 млрд. евро, а след корекцията са достигнали 1.75 млрд. евро. Ние сме убедени, че след корекции на данните, инвестициите ще бъдат повече, каза Добрев.

Американските инвеститори не гледат с добро око на политическата криза у нас

През изминалата седмица инициативата "Инвестирай в България" започна офанзива в Съединените щати. Това се случи ден, след като правит...

Делян Добрев връчи четири сертификата по закона за насърчаване на инвестициите. Първият сертификат беше връчен на фирма „Тракия Глас България” ЕАД – проект на стойност 300 млн. лв., който ще открие 300 работни места.

"Тракия Глас България" е мащабен инвестиционен проект на холдинга „Шишеджам”, каза изпълнителният директор на компанията. "Тракия Глас България" получи сертификат клас А за изграждането на инсталации – втора линия за стъкло и втора пещ за изработка на стъкло. Проектът е на стойност 250 млн. лв. и ще осигури допълнително 300 работни места.

Вторият сертификат Клас А беше даден за лаборатория, която да произвежда препарати за онкологични и други заболявания. Тя ще открие 10 нови работни места за хора от високотехнологичните специалности, каза Александър Йорданов от компанията, който представи дейността й.

„Фаджо” АД получи сертификат за инвестиция в размер на 10 млн. лв. за производството на биомаса и палети, благодарение на която ще бъдат открити 36 нови работни места. Те ще работят на 3 смени. Ще има поне 100 работни места в дърводобивната промишленост в района, според Илия Немски, който представи проекта.

Защо ЕРП-тата имат договори за консултантски услуги за 35 млн. лева, пита Делян Добрев

Нелогично е да има увеличение на цената на тока от 1 юли така, както бяхме свидетели през последните години. Това заяви министърът на и...

Четвъртият сертификат беше даден за инвестиция клас Б на Центъра за нанотехнологии за проект на територията на община Ямбол. Инвестицията в размер на 2 млн. лв. предвижда откриването на 58 нови работни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com