Днес протестират и срещу кмета на Долна баня

21385
Днес протестират и срещу кмета на Долна баня

Днес от 12.30 ч., ще се проведе 35-и по ред и 2-ри в София протест пред Софийска Областна Администрация под надслов "Искаме оставката на кмета на Долна баня – Владимир Джамбазов", съобщиха организаторите на протеста.

Гражданите смятат, че ще бъдат чути и ще потърсят съдействие от Софийска Областна Администрация за решаване на натрупаните проблеми. От 15 март до 16 юли 2013 г., в Долна баня се проведоха 34 по ред протестни митинга, насочени срещу съсипването на община Долна баня и действията на кмета на община Долна баня, довели до закриване на работни места, високи местни данъци и такси, ниски доходи и висока безработица. Протестните митинги се провеждат под надслов "Искаме оставката на кмета". Протестиращите сигнализираха за отнемане демократични права на жителите на Долна баня, за всяване на страх чрез саморазправа с населението, за злоупотреба с власт и влияние, като използвайки лостовете на кметската институция се пречи на определени фирми, изнудване на инвеститори, довело до прогонването им и ред други нередности и безобразия при управлението на кмета на община Долна баня.

Очаква се засилено полицейско присъствие на протеста в Пловдив

Очаква се тази сутрин да бъде засилено присъствието на протестиращите пред сградата на областната управа в отговор на подготвяната масо...

"За действията на кмета от 2008 г. досега сме сезирали всички държавни институции в лицето на Софийска област, Басейнова дирекция гр. Пловдив, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, министър-председателя, омбудсмана, президента, Прокуратура - районна, окръжна, главен прокурор, съд – безброй дела, съобщават протестиращите. Можем да ви предоставим преписките, от които става ясно, че кметът на община Долна баня е толериран при всички спорове, защото е от партия ГЕРБ и обществена тайна е, че е в близки отношения с хора от ръководните институции на държавата и че е покровителстван лично от Цветан Цветанов", казват протестиращите.

На протестите хората поставиха болезнените въпроси за наложеното табу върху публично-частното партньорство, за спрените инвестиции и липсата на всякаква перспектива, за странното използване на европейски средства за реконструкции на общински обекти. Те се изправят срещу наложеното от кмета Джамбазов разделение на хората по политически признак и на лична основа, прилагането на двойни стандарти при упражняване правата на гражданите и особено при социално слабите, дискриминацията при определянето и събирането на местните данъци и такси.

"За съжаление до този момент отговор на поставените въпроси от страна на кмета или общинската администрация няма. Очевидно диалог с управлението в Долна баня не е възможен", заявяват протестиращите.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com