Е. Дайнов: Безотговорно действие на уплашен човек

15493
Е. Дайнов: Безотговорно действие на уплашен човек

"Този човек нищо не може да направи като хората. Не беше сега време и не е този начинът за подаване на оставка". Това каза за БГНЕС политологът Евгений Дайнов във връзка с подадената оставка на правителството.

Това е абсолютно безотговорно действие на уплашен човек, който никога не е могъл да управлява. Това разбрахме днес. Не се прави така. Не се прави по този начин, не се прави в този момент. И това е пълно бягство от всякаква отговорност. Един служебен кабинет не е партиен, той се назначава от президента, така че и думите на Борисов ДПС и БСП да си правят сега служебен кабинет беше пълна глупост, според Дайнов.

За подаването на оставка е повлияло това, че Борисов е разбрал някъде снощи, че ако продължи по същия начин, в понеделник най-късно България ще осъмне покрита с барикади и там вече ще стане неудържимо положението. Той имаше няколко дни, в които да покаже, че е държавник. Да сглоби парченца от разпадащите се неща, да обяви, че знае някакви решения, а не да тича да се опитва да подкупва всички протестиращи с някакви парченца и да се разиграват театри като вчера – с това, че поканил протестиращите, а пък те не били протестиращи. Напълно объркан, безпомощен човек, който нямаше никакво място във властта, сега видяхме, подчерта политологът.

Според него, протестите на хората са оказали най-голямо влияние за решението на Борисов. "Протестите оказаха най-голямо влияние, защото Борисов няма никаква устойчивост на властта. Той ако имаше нормална партия, която да има нормално мнозинство, че щяха да направят нещо да стабилизират нещата. То няма нищо. Той си беше сам и се оказа непригоден", заяви още Дайнов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com