Ефективната стачка на учителите от Сандански започва отново утре

10794
Ефективната стачка на учителите от Сандански започва отново утре

Ефективната стачка на учителите от Сандански започва отново

Ефективната стачка на учителите в Професионалната техническа гимназия (ПТГ) град Сандански се възобновява от утре, 15 май, съобщи БГНЕС.

Поетият ангажимент от представители на Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) – до две седмици да се даде решение на проблема – не бе изпълнен, въпреки извършените проверки и срещите с директора Вера Влахова и представители на колектива, информират от КНСБ.

Персоналът на гимназията бе в стачка от 10 април тази година, но действията бяха прекратени именно поради поетия ангажимент от представителите на МОМН и регионалния инспекторат. Недоволството на стачкуващите бе породено от неизпълнението на браншовия колективен трудов договор и от несъгласуването на вътрешните правила за работна заплата със синдикалната организация към гимназията, както и от липсата на прозрачност при изразходване на средствата от делегирания бюджет. Подкрепа на стачкуващите заявиха родителите и учениците на ПТГ. Стачкуващите учители и помощният персонал са 95% от числения състав на гимназията, като всички са членове на Синдиката на българските учители – КНСБ.

Гръцки учители протестират срещу гражданската мобилизация

Стотици гръцки учители във военни униформи проведоха протестно шествие в центъра на Атина. Те протестират срещу обявената от правител...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com