Екимджиев: НС да отмени решението си за Пеевски, трябва нов избор

11053
Екимджиев: НС да отмени решението си за Пеевски, трябва нов избор

Народното събрание трябва да си отмени решението и да започне нов избор, заяви адвокат Михаил Екимджиев за писмото на Делян Пеевски от днес, с което той заяви готовността си парламентът да отмени избирането му за председател на ДАНС, цитиран от БГНЕС. 

"Народното събрание така или иначе очевидно не може да го закрепости към тази длъжност. Така че, ако той е категоричен – казвам това, тъй като доста витиевати бяха изразите, с които беше формулирана неговата оставка – никой не може да го задържи", посочи адвокатът. Той обясни, че чисто процедурно, за да може Народното събрание да избере друг ръководител на ДАНС, трябва да си отмени предходното решение и да започне нов избор. 

Кадиев във Facebook: Пеевски и Станишев да си подадат оставките!

Георги Кадиев от БСП поиска оставката на лидера на социалистите Сергей Станишев и на Делян Пеевски, избран вчера за шеф на ДАНС, във F...

"Горе долу ситуацията е също както с избора на Венета Марковска. След като, след намесата на Росен Плевнелиев беше осуетено нейното встъпване в длъжност в КС, трябваше Народното събрание да отмени своето сбъркано решение за нейния избор. Сбъркано казвам – не сбъркано като форма и процедура, просто сбъркано като човек. Така че същото може да се очаква и за Делян Пеевски. Той подава оставка, Народното събрание, съобразявайки се с неговата воля, защото то не може да го задължи да заеме тая длъжност, отменя решението си и гласува нов избор", посочи Екимджиев. 

Според него важното е да има ясно изразена воля. "Има едно решение на НС за избор, има гласуване. Така че той е избран", каза Екимджиев. Той подчерта, че оттук нататък Народното събрание трябва да отмени решението си за избор на Делян Пеевски, независимо дали той е встъпил в длъжност и да бъде с ново решение избран нов председател на ДАНС. 

Той слушал какво е написал Пеевски. "Очевидно тези хора са с толкова нисък интелект, че дори не могат ясно да изразят волята си в писмена форма - и те и пиарите им. Излезе така или иначе информация, че това тълкуване на нещата, които е накаканизал там е в края на краищата оставка. Значи след като има оставка, но все пак има решение на Народното събрание, Народното събрание трябва да си отмени решението и да започне нов избор", коментира Михаил Екимджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com